Tost ziet enorme progressie bij Gasly: 'Ongelofelijk hoe hij zich ontwikkelt' Formule 1
Formule 1

Tost ziet enorme progressie bij Gasly: 'Ongelofelijk hoe hij zich ontwikkelt'

Tost ziet enorme progressie bij Gasly: 'Ongelofelijk hoe hij zich ontwikkelt'

Franz Tost is erg tevreden met de ontwikkeling van zijn AlphaTauri-pupil Pierre Gasly. De Fransman heeft zich gedurende dit seizoen enorm verbetert volgens zijn teambaas. Met 96 punten heeft Gasly bijna alle punten voor zijn team binnengehaald en bewijst AlphaTauri daarmee een grote dienst.

'Pierre (Gasly, red.) verbetert zich continu. Als je zijn prestaties aan het begin van het seizoen vergelijkt met die van nu, zie je dat hij nog eens een grote stap voorwaarts heeft gezet', zo looft de teambaas zijn pupil tegenover Motorsport.com. Ook in Brazilië gaat het de Franse coureur voor de wind. In de kwalificatie op vrijdag pakte hij de vijfde plek en schuift nu zelfs nog een plekje verder op, dankzij de diskwalificatie van Lewis Hamilton.

'Hij voelt de auto steeds beter aan en begrijpt ook hoe de dingen werken. Dat maakt de communicatie ook erg eenvoudig. Hij is gerijpt als coureur en zelfstandiger geworden.' Een voorbeeld van deze zelfstandigheid is volgens Tost een aanpassing, die Gasly tijdens de kwalificatie aan zijn auto deed. 'Wat ik erg bijzonder vond om te zien, was dat hij tijdens de kwalificatie zijn 'mappings' veranderde, om zo het maximale uit zijn auto te halen.'

Groot wapen in strijd met Alpine

Gasly heeft dit seizoen een relatief onervaren teamgenoot in Yuki Tsunoda, maar compenseert hier zelf voor door enorm veel punten voor zijn team binnen te harken. De strijd om de vijfde plek in het constructeurskampioenschap is enorm spannend en elk punt is doorslaggevend. Tost verwacht, mede dankzij de goede vorm van zijn rijders, de strijd met Alpine te winnen. 'We moeten deze positie weten te behouden. Onze auto is gewoon sneller. We hebben twee geweldige coureurs en het team doet het erg goed.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws