Tsunoda over mogelijk in Gasly's voetsporen treden: 'Het zal moeilijk worden' Formule 1
Formule 1

Tsunoda over mogelijk in Gasly's voetsporen treden: 'Het zal moeilijk worden'

Tsunoda over mogelijk in Gasly's voetsporen treden: 'Het zal moeilijk worden'

Het ziet ernaar uit dat Pierre Gasly zal vertrekken naar Alpine. IndyCar-coureur Colton Herta zal de Fransman dan vervangen bij het team van AlphaTauri, wanneer hij zijn superlicentie van de FIA kan krijgen. Dat zou betekenen dat Yuki Tsunoda dan de meest ervaren coureur is bij de Italiaanse renstal. Of hij de schoenen van Gasly kan vullen als leider van het team, weet hij echter nog niet.

'Natuurlijk zal het moeilijk worden', antwoordt Tsunoda als hem door Autosport gevraagd wordt of hij die rol zou aankunnen. 'Pierre geeft altijd feedback van goede kwaliteit, zelfs als het team het moeilijk heeft, en ik heb veel van hem geleerd', geeft de Japanner eerlijk toe.

'Ik zou niet verwachten dat ik meteen zou kunnen presteren of de feedback aan het team zou kunnen geven zoals Pierre', vervolgt de 22-jarige coureur. 'Maar momenteel leer ik zoveel mogelijk van hem, want er is namelijk nog een hoop dat hij mij kan uitleggen', zegt Tsunoda. 'Op dit moment zien we het op dezelfde manier: ontwikkel de auto gewoon zoveel mogelijk, om een consistentere snelheid door het hele weekend heen te hebben.'

Tsunoda: 'Focussen op mezelf'

Terwijl Tsunoda dus al vragen krijgt over volgend jaar, is er nog geen duidelijkheid over of hij dan nog bij AlphaTauri rijdt. Hoewel het in juli is bevestigd dat Gasly voor het team zou blijven rijden, is er nog geen bericht geweest over Tsunoda. De teambaas, Franz Tost, zei daarover dat 'op dit moment' het nog steeds het plan is om zowel de Japanner als de Fransman volgend jaar voor het team in actie te laten komen.

Tsunoda zelf weet ook nog niet waar hij volgend jaar zal rijden, maar toch lijkt het erop dat hij aankomend jaar nog bij AlphaTauri blijft. Zelf vertelde hij in Spa dat alles wat hij nu kan doen is: 'focussen op mezelf en goede resultaten behalen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws