'Power Rankings': Verstappen steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit Formule 1
Formule 1

'Power Rankings': Verstappen steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit

'Power Rankings': Verstappen steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit

De 'Power Rankings' van het raceweekend in Nederland zijn binnen. Max Verstappen torent met zijn cijfer met kop en schouders boven de rest van de grid uit. De coureur van Red Bull Racing wist zijn thuisrace na een spannend slot te winnen. George Russell en Fernando Alonso maken met uitstekende cijfers de top-drie van de 'Power Rankings' compleet.

Na iedere Grand Prix presenteert de Formule 1 de 'Power Rankings'. Hierbij worden de meest recente prestaties van de coureur beoordeeld door een vijfkoppige jury. Ook na de Grand Prix van België is de balans weer opgemaakt door de jury. Hierbij wordt materiaal niet meegerekend, enkel vorm bepaalt je eindscore. De scores worden het gehele seizoen bijgehouden, zo komen we er aan het einde van het jaar achter welke coureur er nu echt het beste gepresteerd heeft.

Verstappen komt net te kort voor een perfecte score

Het weekend van Verstappen begon allesbehalve soeverein. De RB18 van de Nederlander kampte met versnellingsbakproblemen, maar vanaf de derde vrije training werd de verbetering ingezet. Verstappen pakte voor het tweede jaar op een rij poleposition op het circuit van Zandvoort. Op zondag maakte hij het nog mooier voor het team van Red Bull door als eerste over de streep te komen.

Ondanks het uitstekende weekend van de regerend wereldkampioen wordt hij niet beloond met een perfecte score. Verstappen krijgt een 9,8 van de jury van de 'Power Rankings'. 'Hij pakte poleposition met een hele kleine marge en op zondag leek hij op de overwinning af te stormen, ware het niet dat de strategie van Mercedes een bedreiging was', valt te lezen op Formula1.com. 'Uiteindelijk kende hij een geweldige herstart na de safety car-situatie, waardoor hij zijn tweede thuisoverwinning op rij wist te boeken.'

Russell en Alonso volgen op gepaste afstand

De rest van de top-drie in de 'Power Rankings' wordt aangevuld door Russell en Alonso. De coureur van Mercedes wist ook te profiteren van de late safety car-situatie en een goede bandenkeuze. De Brit kwam als tweede over de streep en scoorde daarmee een 8,8. Alonso staat vlak achter Russell, maar moet dus genoegen nemen met de derde plek. De Spanjaard kende opnieuw een uitstekend weekend en wist als zesde over de streep te komen. De Alpine-rijder scoorde 8,6 bij de 'Power Rankings'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws