Tung en Van de Grint dichten Verstappen goede kans toe: 'Auto goed genoeg om een vuist te maken' Formule 1
Formule 1

Tung en Van de Grint dichten Verstappen goede kans toe: 'Auto goed genoeg om een vuist te maken'

Tung en Van de Grint dichten Verstappen goede kans toe: 'Auto goed genoeg om een vuist te maken'

Ho-Pin Tung en Kees van de Grint waren, ondanks de matige kwalificatiesessie van Red Bull Racing, onder de indruk van Max Verstappen. De Nederlander moet zich op zondag een weg naar voren zien te vinden vanaf P10, nadat hij in Q3 te maken kreeg met motorproblemen. Tung denkt dat Verstappen het nog redelijk ver kan schoppen op zondag. Van de Grint is vooral onder de indruk van de winnaarsmentaliteit van de regerend wereldkampioen.

De eerste twee kwalificatiesessies beloofden nog veel goeds voor Verstappen. Zijn eerste ronde in Q3 begon echter met een fout, waardoor hij geen goede bankerlap neer kon zetten. 'Hij had natuurlijk een blokkerend voorwiel', zegt Tung bij Viaplay. 'De bocht loopt een beetje naar beneden en dan is het makkelijk om je linkervoorwiel te blokkeren. Het hielp ook niet mee dat ze meewind hadden richting die bocht. Al deze factoren zorgen ervoor dat de auto niet thuis geeft.'

De analist van Viaplay zag dat er zeker een kans was op poleposition. 'Qua snelheid zat het wel goed. Misschien was het wel beter dan verwacht. Vandaar dat die frustratie ook wat groter is, want op het moment dat het echt moest gebeuren, lukte het niet.' Verstappen moet zich nu dan vooral gaan richten op een lastige inhaalrace op de Hungaroring. 'Inhalen is niet makkelijk, laten we dat voorop zetten. De auto is wel goed genoeg voor Verstappen om een vuist te maken.'

Van de Grint onder de indruk van Verstappen

Toen de motorproblemen zich eenmaal aandiende, was Verstappen op zijn zachtst gezegd niet blij. Van de Grint waardeert de instelling van de Red Bull-coureur. 'Hij leidt het wereldkampioenschap, maar hij is niet tevreden. Hij wil gewoon alles winnen. Hij weet dat dergelijke dingen kunnen gebeuren, maar dat wil hij niet accepteren. Andere coureurs leggen zich erbij neer, maar hij niet. Dat waardeer ik zo aan hem als sportman', aldus de voormalig ingenieur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws