Norris na uitstekende P4: 'Russell heeft een beetje mijn spotlight afgepakt' Formule 1
Formule 1

Norris na uitstekende P4: 'Russell heeft een beetje mijn spotlight afgepakt'

Norris na uitstekende P4: 'Russell heeft een beetje mijn spotlight afgepakt'

Lando Norris is een tevreden man na de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. De McLaren-coureur kwalificeerde als vierde voor de race van zondag en heeft zodoende uitzicht op de top drie-posities. Teamgenoot Daniel Ricciardo moet het doen met een negende plaats op de Hungaroring.

Norris is blij dat hij zo ver naar voren mag starten in de wedstrijd. Er is alleen één klein dingetje waar de Engelsman niet blij mee is: De poleposition van George Russell: 'Russell heeft een beetje mijn spotlight afgepakt', grapt de 22-jarige uit Bristol na de kwalificatie bij Sky Sports F1. 'Maar we waren zeker niet slecht vandaag. We hadden maar een kleine achterstand op poleposition.'

Norris merkt dat zijn McLaren-bolide een stuk beter is dan voorheen dit seizoen: 'We zitten een stuk dichter bij Alpine. Zij hebben gewoon echt een goede auto. Wij zijn niet zo consistent als zij. We weten nu wel gewoon welke richting goed voor ons werkt. De laatste twee weken waren een goede start voor de tweede seizoenshelft', is hij positief gestemd.

Toch ziet Norris nog wel een verbeterpunt op een wat meer persoonlijk vlak: 'De auto doet nog steeds niet wat ik wil. Het is lastig om ronde na ronde goed te rijden.' Het neemt niet weg dat de Brit tevreden mag zijn met zijn startplek voor de Grand Prix van Hongarije: 'De vierde plek is alsnog wel goed. De auto is snel, maar nog niet goed genoeg.'

Ricciardo ziet zichzelf langzamer worden

Ricciardo ziet ook dat McLaren er beter voor staat dan voorheen. Dat beide auto's naar Q3 gingen, bevestigt dat voor de Australiër: 'Maar ik ging langzamer in Q3 en daar ben ik niet blij mee. Ik voelde me eigenlijk beter in Q1 dan aan het eind van de sessie. Ik kreeg wat meer onderstuur in de laatste run en zo glipte het weg. We gaan ernaar kijken en focussen ons nu op de race', besluit de 33-jarige op de officiële site van McLaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws