Sainz houdt podium niet voor onmogelijk: 'Heb de steun van het publiek' Formule 1
Formule 1

Sainz houdt podium niet voor onmogelijk: 'Heb de steun van het publiek'

Sainz houdt podium niet voor onmogelijk: 'Heb de steun van het publiek'

Carlos Sainz zal morgen in zijn thuisrace vanaf P6 starten. De Spanjaard is niet blij met zijn startplek en had na de vrije trainingen dan ook een beter resultaat verwacht dan de derde startrij. ‘Maar ik heb de steun van het publiek’, probeert hij bij F1TV optimistisch te blijven in de aanloop naar de Grand Prix.

‘Niet goed, uiteraard teleurgesteld’, vat de Spanjaard zijn kwalificatie kort samen. ‘We hadden goede vrije trainingen en verwachtten voor poleposition te kunnen vechten’, geeft hij toe. ‘Toen McLaren en Red Bull er een tandje bij zetten, hadden we niet de pace om ze bij te houden. Ze waren sneller dan ik dacht’, aldus de Madrileen. ‘In Q2 lagen we ineens twee tienden achter. We kunnen hier wel gaan staan en zeggen dat we maar een paar honderdsten van P3 af zitten en we daar allemaal blij mee waren geweest, maar de realiteit is dat ik een gevecht voor pole verwachtte’, geeft hij toe.

Thuispubliek staat achter Sainz

Sainz weet dat het morgen niet makkelijk gaat worden en hij alles zal moeten geven om in zijn thuisland een goed resultaat neer te zetten. ‘We zitten er niet dichtbij’, stelt hij vast. ‘We moeten ervoor zorgen dat we een goede start hebben en dat we onszelf in een betere positie weten te manoeuvreren’, aldus de Spanjaard, die daarmee aangeeft dat een goede start nu nog crucialer is dan in andere races, waar Ferrari verder vooraan stond.

De Ferrari-coureur blijft realistisch over zijn kansen tijdens de Grand Prix op zondag. ‘Het is heel duidelijk dat P6 in Barcelona betekent dat de kans op een podium klein is’, geeft hij toe. Toch is er één factor waar de coureurs voor hem minder op zullen kunnen rekenen. ‘Maar ik heb de steun van het publiek’, benadrukt de Spanjaard, die duizenden fans naar Barcelona zag komen om hem en zijn landgenoot Fernando Alonso toe te juichen. ‘Tot nu toe had ik een goed weekend, dus we gaan er gewoon voor’, sluit Sainz af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws