Twijfel over de toekomst van Leclerc: 'Hij kan nog altijd het beste bij Ferrari blijven' Formule 1
Formule 1

Twijfel over de toekomst van Leclerc: 'Hij kan nog altijd het beste bij Ferrari blijven'

Twijfel over de toekomst van Leclerc: 'Hij kan nog altijd het beste bij Ferrari blijven'

Peter Windsor is van mening dat Charles Leclerc bij Ferrari moet blijven. De Formule 1-journalist denkt dat de Monegask meer kans maakt bij zijn huidige werkgever, dan wanneer hij helemaal opnieuw moet beginnen bij bijvoorbeeld Red Bull Racing, Mercedes of Aston Martin. Wel gelooft de Brit dat Leclerc meer succes zou boeken zou hij dit jaar bijvoorbeeld in een Red Bull rijden, 'maar voor nu is het beter om bij Ferrari te blijven', vertelt hij in een YouTube stream.

Ferrari had een lastig start van het seizoen, waarbij Leclerc slechts eenmaal in de eerste vijf races het podium wist te behalen. Door de tegenvallende resultaten is er twijfel ontstaan over de toekomst van de jonge coureur bij Ferrari. Zijn contract zal verlopen aan het einde van volgend jaar. Volgens geruchten zou Leclerc al afspraken hebben staan met Mercedes om eventueel zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton te vervangen, mocht hij besluiten met pensioen te gaan aan het einde van dit seizoen, maar teambaas Toto Wolff spreekt dit vooralsnog tegen.

Windsor: 'Russell is een stuk lastiger te verslaan als teamgenoot dan Sainz'

Volgens Windsor is het ook geen handige zet voor Leclerc om over te stappen naar een ander team. 'Red Bull zal geen optie zijn', vertelt de Brit, geciteerd door PlanetF1.com. 'Kijk, het is duidelijk dat Charles (Leclerc, red.) races zou winnen dit jaar als hij morgen in een Red Bull zou rijden, maar het is niet makkelijk om te concurreren met Max Verstappen als teamgenoot.' Dan blijven alleen nog Mercedes en Aston Martin over, naast de keuze om gewoon bij Ferrari te blijven.

Windsor denkt dat teambaas Frédéric Vasseur het nog wel rendabel kan maken voor Leclerc om nog te blijven bij de Scuderia. 'Hij moet geloven in het talent van Vasseur en wat hij bij Ferrari nog kan bewerkstelligen', is Windsor van Mening. 'De andere opties zijn gewoon slechter. Bij Aston Martin is het een zooitje, en bij Mercedes komt hij alleen als vervanger van Hamilton. Dan moet hij concurreren met George Russell. Zo'n teamgenoot is een stuk lastiger te verslaan dan Carlos Sainz.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws