Ferrari kan Red Bull alleen in kwalificatie uitdagen: 'Zij geven wat snelheid op voor de race' Formule 1
Formule 1

Ferrari kan Red Bull alleen in kwalificatie uitdagen: 'Zij geven wat snelheid op voor de race'

Ferrari kan Red Bull alleen in kwalificatie uitdagen: 'Zij geven wat snelheid op voor de race'

Jock Clear denkt dat Red Bull Racing kwalificatiesnelheid opgeeft om voor de race een betere afstelling te hebben. Momenteel is de Oostenrijkse renstal onaantastbaar op de zondag, maar op de zaterdag weet Ferrari het team van Red Bull nog wel eens onder druk te zetten. Daarom wil de Scuderia ook niet alles opgeven voor de kwalificatie, maar er valt ook nog wat te winnen voor de race. Clear ziet derhalve nog wel een duidelijk verbeterpunt.

Ferrari heeft dit seizoen nog altijd een flinke achterstand qua race pace ten opzichte van Red Bull, maar ook Aston Martin en Mercedes. In de kwalificatie is de Italiaanse renstal juist weer sneller en dat kan het team niet opgeven. 'We kunnen de kwalificatie niet uit het zicht verliezen, maar we moeten zeker wel volledig zien te begrijpen hoe we meer racetempo kunnen vinden', wordt Clear geciteerd door Motorsport.com. 'Petje af voor Red Bull, zij doen iets zeer slims. Die auto werkt erg goed in de races.'

'We kunnen mogelijk ook concluderen dat zij misschien wat kwalificatiesnelheid opgeven om dat te bereiken', vervolgt de rijderscoach van Ferrari. De Scuderia heeft Red Bull dit seizoen alleen in Azerbeidzjan weten te verslaan tijdens de twee kwalificaties. Clear denkt dat dit vooral ligt aan het kwalificatietempo van de RB19. 'Dat is waarom wij de strijd aan kunnen gaan met hen, omdat zij in de kwalificatie niet optimaal zijn.'

Clear: 'Red Bull erg snel op de rechte stukken'

Toch is het verschil op de zondag heel erg groot. Max Verstappen finishte 42 seconden eerder dan Carlos Sainz in Miami. Clear weet waar Red Bull het verschil kan maken. 'Zij zijn erg snel op de rechte stukken, zeker met de DRS open. Zoals gezegd moeten we daarnaar kijken, we moeten zien wat we beter kunnen doen om de luchtweerstand te verminderen. Dat is gratis rondetijd. De coureur hoeft dan niet zoveel vaardigheden te gebruiken om zo snel mogelijk te gaan. Op dat gebied zijn zij duidelijk heel snel', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws