Wolff deed extreme uitspraken en lijkt onder druk te staan: 'Weer zo'n rare kronkel in zijn hoofd' Formule 1
Formule 1

Wolff deed extreme uitspraken en lijkt onder druk te staan: 'Weer zo'n rare kronkel in zijn hoofd'

Wolff deed extreme uitspraken en lijkt onder druk te staan: 'Weer zo'n rare kronkel in zijn hoofd'

Bij het Race Café van Ziggo Sport is de Mercedes-teambaas Toto Wolff uitgebreid ter sprake gekomen, en dan met name zijn reactie na afloop van de Grand Prix in Brazilië, die voor Mercedes uitliep op een grote teleurstelling met een achtste plek voor Lewis Hamilton en een uitvalbeurt voor George Russell.

Na afloop toonde Wolff zich zeer kritisch op de W14. Zo liet de Oostenrijker onder meer optekenen dat de auto geen zege verdiende in 2023, en gaf hij aan dat hij medelijden had met zijn coureurs omdat ze 'dit ellendige ding' moesten besturen. Hamilton kwam een week eerder in Mexico juist nog als tweede over de streep, en Mercedes leek voor het weekend in Brazilië tot de kanshebbers te behoren.

Wolff ziet grote namen wegvallen

Commentator Jack Plooij vindt het onbegrijpelijk dat Wolff dit soort uitspraken deed tegenover de internationale media. 'Dit kan je als teambaas toch niet zeggen over je eigen team, over je eigen merk? Dat is een foute uitspraak, niet handig dit. Dat is weer zo'n rare kronkel in zijn hoofd. Dit kan je niet zeggen', aldus Plooij. 'Er is wel wat aan de hand daar natuurlijk', voegt hij vervolgens toe, wijzende op het vertrek van Chief Technical Officer Mike Elliott.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

mike elliott mercedes
Mike Elliott kondigde zijn vertrek bij Mercedes aan.

Van de kopstukken uit de dominante periode van Mercedes vallen steeds meer grote namen weg. In 2019 kwam drievoudig wereldkampioen en adviseur Niki Lauda te overlijden, en aan het begin van dit seizoen maakte James Vowles, rechterhand van Wolff, de overstap naar Williams. Nu houdt dus ook Elliott het voor gezien. 'Misschien dat Wolff nu zelf ook onder druk komt te staan, of misschien al staat', suggereert autosportjournalist Rick Winkelman. 'Stel dat het volgend jaar nou nóg eens mis gaat, wie is er dan verantwoordelijk? Elliott is al weg, misschien ligt het wel aan Wolff, denken ze dan bij Mercedes.'

Winnaarsmentaliteit bij Wolff zichtbaar

Coureur Renger van der Zande kijkt vanuit een ander perspectief naar de uitbarsting van de Mercedes-teambaas. 'Het mooie aan die Wolff is wel dat hij tot het gaatje gaat om te winnen. Hij doet er alles aan en is nooit tevreden. Die auto verdient ook geen overwinning, ik vond het wel mooi eigenlijk', oordeelt Van der Zande, die niet denkt dat de positie van Wolff serieus ter discussie staat, aangezien de miljardair ook voor 33 procent eigenaar van het team is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws