Update | Droge baan verwacht in Sochi, regenbanden kunnen worden ingepakt Formule 1
Formule 1

Update | Droge baan verwacht in Sochi, regenbanden kunnen worden ingepakt

Update | Droge baan verwacht in Sochi, regenbanden kunnen worden ingepakt

De Grand Prix van Rusland belooft een waar spektakel te worden. Voor de zaterdag en de zondag wordt namelijk gerekend op regen gedurende de sessies. Zodoende zullen we voor het eerst sinds de Grand Prix van België wellicht weer rijders op de natweerbanden naar buiten zien rijden in een poging Sochi Autodrom te trotseren in verraderlijke en gladde omstandigheden.

Op vrijdag valt het nog mee met de verwachte regenval. Zo wordt er volgens Weather.com 's ochtends bewolking verwacht en 's middags zon. De heren zullen tijdens de eerste twee vrije trainingen dus vermoedelijk wel de kans krijgen om in ieder geval nog twee normale sessies te verrijden. Die dag ligt de gemiddelde temperatuur op 19 graden en staat er een noordwesterwind van 22 kilometer per uur.

Regen tijdens kwalificatie én race in Rusland

Zaterdag ziet de voorspelling er een stuk grilliger uit. Men spreekt van regen en onweer in de ochtend en de middag. De kans op regen staat inmiddels op 100 procent, wat betekent dat de kans heel erg groot is dat de coureurs tijdens de derde vrije training en de kwalificatie op natweerbanden het asfalt zullen betreden. Dit doen ze in een temperatuur van 17 graden, terwijl de wind met 28 kilometer per uur iets toeneemt.

Op zondag is de regen minder intensief dan op zaterdag, maar nog steeds is de kans op een natte Grand Prix groot. Met een kans op regen van maar liefst 70 procent lijkt het wederom een chaotische zondag te worden, zoals het ook op Spa-Francorchamps al was. De wind neemt op de zondag wel wat af, de teams hebben te maken met een zuidoosterwind van 18 kilometer per uur en een temperatuur van 18 graden.

Weersverwachting Sochi

Vrijdag: Bewolking en zon, neerslagkans van 24 procent. 19 graden en wind van 22 kilometer per uur.

Zaterdag: Regen en onweer, neerslagkans van 100 procent. 17 graden en wind van 28 kilometer per uur.

Zondag: Lichte regenval, neerslagkans van 74 procent. 18 graden en wind van 18 kilometer per uur.

Update 08:30u (26/09) | Droge baan verwacht in Sochi, regenbanden kunnen worden ingepakt

Het lijkt voor de race van zondag vooralsnog 'gewoon' droog te blijven, waardoor de teams naar alle waarschijnlijkheid met zachte banden de race zullen starten. Waar de vrijdag en de zaterdag nog geteisterd werden door regenbuien, lijkt het slechte weer op zondag uit te blijven.

Volgens de informatie van Weeronline blijft het zondag droog in Sochi, daar waar het de rest van het weekend regende. Los van enkele korte miezerbuien zouden de Formule 1-teams zondag geen hinder moeten ervaren van regen en dus zullen we de teams op zachte banden de baan op zien verschijnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws