Update | 'Ferrari neemt nieuwe voorvleugel mee naar Jeddah om onderstuur tegen te gaan' Formule 1
Formule 1

Update | 'Ferrari neemt nieuwe voorvleugel mee naar Jeddah om onderstuur tegen te gaan'

Update | 'Ferrari neemt nieuwe voorvleugel mee naar Jeddah om onderstuur tegen te gaan'

Het team van Ferrari gaat voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië een upgrade meenemen. Frédéric Vasseur hoopte al dat de karakteristieken van de baan beter bij de auto zouden passen en nu moet de update ook voor wat extra performance gaan zorgen. De teambaas van de Italiaanse renstal hoopt dan ook op een snelle verbetering. Daarmee moet de Scuderia het team van Red Bull Racing het vuur aan de schenen gaan leggen.

Voor Ferrari was de Grand Prix van Bahrein door een gebrek aan snelheid en de hoge bandenslijtage eentje om snel te vergeten. Daar bovenop kwam het probleem bij Charles Leclerc. In Jeddah moet alles beter gaan. 'We brengen upgrades mee naar Jeddah, dus ik hoop op een stap vooruit', geeft Vasseur aan bij Motorsport.com. 'We hebben een duidelijke analyse van wat we in Bahrein hebben gedaan. We hebben ook een lange lijst met dingen die we moeten verbeteren. Ik hoop dat we in staat zijn om in Jeddah een eerste reactie te laten zien.'

'Met wat wij hadden in Bahrein, denk ik dat er veel verbetering mogelijk is qua rijkwaliteit', vervolgt de teambaas van de Scuderia. Vasseur was na de race vooral ontevreden over de afstelling van de auto. Met het concept van de SF-23 zit het dus wel goed en de auto zal dit weekend dus worden verbeterd. 'Het belangrijkste is om gefocust te blijven op de huidige situatie en te proberen het maximale te halen uit wat we nu hebben. Dat moeten we ook doen zodra we upgrades meenemen, waarmee we de situatie en de competitiviteit van het pakket verbeteren.'

Vasseur: 'Vergeet niet dat Bahrein niet altijd representatief is'

Naast het feit dat Vasseur positief is over de SF-23 verwacht hij dat de karakteristieken van het Jeddah Corniche Circuit beter bij de auto van Ferrari zullen passen. De teambaas blijft dan ook kalm. 'Vergeet niet dat Bahrein niet altijd representatief is. Daarnaast zitten we met de auto nog in een vroeg stadium. We hebben drie dagen getest op slechts één circuit. We moeten de auto beter gaan begrijpen om te proberen het maximale eruit te halen', aldus Vasseur.

Update 14:04u (16/03) | 'Ferrari neemt nieuwe voorvleugel mee naar Jeddah om onderstuur tegen te gaan'

Ferrari neemt een nieuwe voorvleugel mee naar de Grand Prix van Saoedi-Arabië, zo schrijft het doorgaans goed ingevoerde Formu1a.uno donderdagmiddag. Reden voor deze upgrade is het tegen willen gaan van onderstuur, waar de SF-23 in Bahrein nogal mee worstelde. Daarnaast zijn er nog twee andere factoren die meespelen.

De update werd in zekere zin al aangekondigd door teambaas Frédéric Vasseur, die woensdag aangaf dat er nieuwe ontwikkelingen voor de auto zouden zijn in Jeddah. Nu blijkt dat dus een nieuwe voorvleugel te zijn. Deze moet er, naast het tegengaan van onderstuur, voor zorgen dat er een betere balans kan worden gevonden en dat het optimaliseren van de afstelling beter gaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws