Update II | Hamilton sprak niet over mogelijke terugkeer Masi: 'Niet eens over nagedacht' Formule 1
Formule 1

Update II | Hamilton sprak niet over mogelijke terugkeer Masi: 'Niet eens over nagedacht'

Update II | Hamilton sprak niet over mogelijke terugkeer Masi: 'Niet eens over nagedacht'

Michael Masi zou zomaar eens terug kunnen keren als wedstrijdleider van de Formule 1, daar hint FIA-president Mohammed ben Sulayem op. De Australiër werd voor dit seizoen aan de kant gezet, nadat hij ervoor heeft gezorgd dat Lewis Hamilton vorig jaar zijn achtste wereldtitel niet kon pakken in Abu Dhabi. Door een cruciale beslissing tijdens de race ging de WK-titel voor het eerst naar Max Verstappen.

Sindsdien is Masi teruggekeerd naar zijn geboorteland, maar volgens Daily Mail staat de wedstrijdleider nog steeds op de loonlijst van de FIA. Zelf zou Masi maar al te graag terug willen keren in de Formule 1, maar daar lijken Mercedes en Hamilton geen vrede mee te hebben. Zij hebben er juist grotendeels voor gezorgd dat hij niet meer in zijn functie zit binnen de organisatie. Toto Wolff noemt hem een 'blok aan het been' en zal zich verzetten tegen een terugkeer van Masi.

'Ik doe dat soort dingen niet'

'Ik heb Michael niet weggestuurd', begint Ben Sulayem in gesprek met de sportredactie van het Britse dagblad. 'Hij moest zich als racedirecteur ook bezighouden met de veiligheid, wat zorgde voor overbelasting van zijn werk. Daarin maakte hij een fout, maar het is niet zo dat we hebben gezegd dat dit het einde van Masi is bij de FIA. Ik doe dat soort dingen niet. Zelfs mensen die niet op mij hebben gestemd, omarm ik.'

Zelf heeft Ben Sulayem geen problemen met Masi. 'Michael is er en we zouden hem kunnen gebruiken. Ik heb niet gezegd dat we hem wegdoen. Ik zei dat we hem zouden kunnen gebruiken. Onze racestructuur was verkeerd georganiseerd. Hoewel we nu twee nieuwe racedirecteuren hebben, wil ik daarmee niet zeggen dat alles nu in orde is. Er moet nog een hoop gebeuren.'

FIA wil naar drie wedstrijdleiders

'Het is niet alsof je naar een supermarkt gaat en vraagt om wat meer stewards', vervolgt Ben Sulayem. 'Je hebt eerlijke mensen nodig. Ik denk er bijvoorbeeld aan om rallycoureurs in dienst te nemen en op te leiden. Het gebrek aan mensen binnen de FIA moet worden aangepakt. Ik zou graag zien dat er minimaal drie wedstrijdleiders komen, liefst begin volgend jaar', sluit Ben Sulayem af.

Update 08.45u (16/05) | 'Hamilton stomverbaasd over verhaal van terugkeer Masi'

Bij Mercedes is men niet blij met de eerdere woorden van Mohammed Ben Sulayem. De nieuwe FIA-voorzitter suggereerde dat een terugkeer van wedstrijdleider Michael Masi niet uitgesloten is, en dat gaat er bij de prominente figuren binnen de Duitse renstal niet in. Er werd zelfs spoedoverleg gepleegd om de woorden van de topman door te nemen.

The Daily Mail suggereert dat er binnen Mercedes onvrede heerste na de woorden over een mogelijke terugkeer van Masi. 'Hamilton en zijn naaste adviseurs waren 'stomverbaasd' over het verhaal en spraken in een spoedoverleg met de rest van het team.' Toto Wolff was 'woedend', maar de Mercedes-insider waarmee het Britse medium sprak, meldde dat Ben Sulayem de FIA simpelweg in ere wil herstellen.

Update II 12.25u (20/05) | Hamilton sprak niet over mogelijke terugkeer Masi: 'Niet eens over nagedacht'

Lewis Hamilton geeft aan dat hij niet heeft gereageerd op het nieuws over een mogelijke terugkeer van Michael Masi. The Daily Mail gaf eerder aan dat de zevenvoudig wereldkampioen stomverbaasd reageerde op het nieuws. Naar eigen zeggen klopt dat niet. 'Ik heb dat verhaal ook enkele dagen geleden gehoord', laat Hamilton weten tegen onder andere F1Maximaal. 'Ik heb het nergens over gehad. Bovendien heb ik überhaupt al tien jaar geen interview met The Daily Mail gehad. Er klopt dus niks van. Ik heb er verder eigenlijk ook niet echt over nagedacht', aldus de Mercedes-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws