Update II | Leclerc ontvangt gridstraf voor incident met Norris Formule 1
Formule 1

Update II | Leclerc ontvangt gridstraf voor incident met Norris

Update II | Leclerc ontvangt gridstraf voor incident met Norris

Thuisrijder Charles Leclerc hoopte in Monaco zijn kans te pakken om een race te kunnen winnen dit jaar, maar kwam in een spannende kwalificatie niet verder dan een derde positie. Hij moest zijn meerdere erkennen in Max Verstappen en Fernando Alonso. Er dreigt nu nog een extra straf te volgen voor Leclerc.

De Monegask reed in Q3 Lando Norris behoorlijk in de weg. De jonge Brit kwam Leclerc tegen in de tunnel, waar de Ferrari-coureur in het midden van de baan bleef rijden. Norris moest flink in de remmen, dus dit voorval zal lastig goed te praten zijn, zeker aangezien het in de tunnel extra gevaar oplevert.

Een mogelijke straf voor Leclerc zou een gridstraf van drie plekken kunnen zijn. In dat geval zou hij terugvallen tot een zesde plek, en wordt Esteban Ocon gepromoveerd naar een derde startpositie. Ook teamgenoot Sainz zou kunnen profiteren: de Spanjaard staat nu vijfde, en zou dus naar plek vier kunnen opschuiven. In het geval van een gridstraf van drie plekken zou ook Lewis Hamilton zijn zesde plek naar een vijfde positie zien veranderen. Houd de website in de gaten voor updates!

Update 19:09u (27/05) | Dit is het incident waarvoor Leclerc onderzocht wordt

Uit de onderstaande beelden wordt goed duidelijk hoe serieus het incident tussen Charles Leclerc en Lando Norris was. Norris moet duidelijk flink in de ankers om de Ferrari te vermijden, en ziet zijn kans op een goede rondetijd verloren gaan. Aangezien het incident in de tunnel plaats heeft gevonden, lijkt de kans op een straf levensgroot. De vraag lijkt voornamelijk te zijn welke straf de Monegask voor zijn kiezen gaat krijgen.

Update II 19:50u (27/05) | Leclerc ontvangt gridstraf voor incident met Norris

Charles Leclerc heeft zojuist een gridstraf van drie plekken ontvangen voor de race van morgen. Leclerc valt daarmee terug tot de zesde plek. Ocon schuift op naar een knappe derde plek, terwijl ook Sainz en Hamilton een plekje winnen op de startopstelling. De Monegask hoopte dit jaar eindelijk op wat mazzel, nadat hij in voorgaande jaren om verschillende redenen alleen vorig jaar met een vierde plek de eindstreep zag. Hij zal nu dus in de achtervolging moeten gaan op zijn concurrenten.

Zelf zei Leclerc voor de bekendmaking van de straf nog voor de microfoon van Canal+: 'Ik heb geprobeerd om uit te leggen in welke situatie ik me bevond. Ik heb mijn best gedaan om aan de linkerkant te blijven toen ik de informatie kreeg (van zijn race-ingenieur, dat Norris eraan kwam, red.), maar in de tunnel is het heel ingewikkeld.'

Leclerc ontvangt de straf voor het gevaarlijk ophouden van McLaren-coureur Lando Norris in Q3. Norris zelf profiteert dus niet van de straf voor Leclerc, aangezien Norris in Q3 de tiende en langzaamste tijd neerzette. Voor Ferrari is dit een nieuwe domper, omdat het haar coureurs nu dus op de plekken vier en zes terugvindt in een race waar het juist hoopte mee te dingen voor de overwinning.

Verstappen ruim favoriet voor zege bij de bookmakers! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws