Update | Masi gaat naar gevaarlijke actie Mazepin tegen Schumacher kijken Formule 1
Formule 1

Update | Masi gaat naar gevaarlijke actie Mazepin tegen Schumacher kijken

Update | Masi gaat naar gevaarlijke actie Mazepin tegen Schumacher kijken

Nikita Mazepin kan wederom rekenen op veel kritiek uit de Formule 1-wereld. In de laatste ronde van de race afgelopen zondag voerde de Rus en wel heel gevaarlijke manoeuvre uit op teamgenoot Mick Schumacher, waarover veel ophef ontstond op sociale media en bij Ralf Schumacher, de oom van de Haas-coureur.

In de laatste ronde van de race in Baku had Schumacher veel meer snelheid dan Mazepin en op het rechte stuk ging de Duitser dan ook voorbij aan zijn teamgenoot. Mazepin voerde echter een levensgevaarlijke manoeuvre uit vlak voordat hij werd ingehaald, waardoor Schumacher erg schrok. 'What the f*ck was he doing', klonk het over de boordradio.

Ralf Schumacher reageerde boos op de beelden van de gevaarlijke actie van Mazepin. 'Wat is dit? Het is echt ontzettend gevaarlijk wat Nikita hier doet. Zo'n actie op zo'n hoge snelheid is echt een no-go en mag niet onbestraft blijven', aldus de Duitser op zijn Instagram-kanaal.

Teambaas Gunther Steiner geeft aan dat het voorval intern is besproken na de race. 'Dat is nu achter ons. We denken er niet meer aan en focussen ons op de race in Frankrijk. Ik denk dat er sprake was van een misverstand.'

Bekijk hier de beelden van het incident tussen Schumacher en Mazepin:

Update 12.55u (08/06) | Masi gaat naar gevaarlijke actie Mazepin tegen Schumacher kijken

Nikita Mazepin heeft ook in Azerbeidzjan geen vrienden gemaakt op de Formule 1-paddock. In de laatste ronde van de wedstrijd stond teamgenoot Mick Schumacher op het punt hem in te halen op het lange rechte stuk, waarna hij een schijnbeweging naar rechts maakte. Schumacher was zeer verontwaardigd, evenals oom Ralf Schumacher. Wedstrijdleider Michael Masi geeft nu aan naar het incident te kijken.

'Om eerlijk te zijn heb ik mij vooral gericht op de voorkant van de grid. Daarom heb ik die specifieke inhaalactie niet gezien. Ik kan dus ook nog geen commentaar leveren', aldus Masi als hem door F1-Insider gevraagd wordt wat hij vindt van de gevaarlijke manoeuvre van de Rus. Hij heeft het dus niet kunnen zien omdat het veld relatief dicht bij elkaar lag na de herstart. De voorkant van de grid vergde daarom veel aandacht.

Maar de wedstrijdleiding laat het daar niet bij. De tik die Mazepin aan zijn stuur gaf, waarmee hij zijn teamgenoot in gevaar bracht, zal nog nader onderzocht worden, stelt Masi: 'Ik ga er nog naar kijken en, als het nodig is, ga ik met de coureur en het team in gesprek.' Dit verhaal zou zomaar dus nog een staartje kunnen krijgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws