Wolff en Horner staan open voor F1-intrede Andretti Formule 1
Formule 1

Wolff en Horner staan open voor F1-intrede Andretti

Wolff en Horner staan open voor F1-intrede Andretti

Toto Wolff en Christian Horner zien een mogelijke intrede van Andretti Autosport in de F1 onder de juiste omstandigheden zitten. Diverse teambazen, waaronder die van Mercedes en Red Bull Racing, werden gevraagd of ze open zouden staan voor een nieuwe deelnemer. Dit doen ze zeker, al moet er wel goed gekeken worden naar hoe dit in het huidige Concorde Agreement zou passen. De teams lijken het in ieder geval zeker niet uit te sluiten.

'Mooi dat Andretti geïnteresseerd is. Er zitten echter wel enkele duidelijke voorwaarden vast aan het Concorde Agreement. Daar zijn ze nu mee bezig. Die overeenkomst (het Concorde Agreement, red.) verdedigt de tien deelnemers die de sport momenteel kent. Daar moet dus goed naar gekeken worden', zo laat Christian Horner zijn mening weten over het potentiële elfde team. Een relatief open instelling, dus.

Mercedes-teambaas Toto Wolff is in eerste instantie iets terughoudender. Hij vraagt zich vooral af in hoeverre een intrede van Andretti van waarde zou zijn. 'Iedereen die meedoet, moet wel waarde toevoegen en demonstreren wat het binnen de sport voor andere teams kan doen', benadrukt de Oostenrijker tegenover onder meer F1Maximaal.nl.

'Wij zijn de Champions League of NFL van de autosport', voegt hij daaraan toe. Een sport met de statuur van de F1 moet volgens hem wel wat winnen met een nieuwe intrede. Toch wordt uit de woorden van Wolff duidelijk dat ook Mercedes niet fel tegen zou zijn wanneer Michael Andretti zijn plan doordrukt: 'Als er een merk binnenkomt met nieuwe mensen en een goed financieel verhaal, waarom dan ook niet?'

McLaren en Alpine zien geen problemen

Ook McLaren en Alpine reageren positief op de plannen voor een tweede Amerikaanse deelnemer. 'Wij zouden ze zeker verwelkomen', bevestigt Andreas Seidl. 'De Andretti-naam doet de sport alleen nog maar meer groeien in de Verenigde Staten.' Met CEO Zak Brown heeft de renstal uit Woking een zeer capabele, Amerikaanse leider die daar een voordeel uit zou kunnen halen.

'Andretti heeft potentie. We gaan het zien. Het zou mooi zijn en het zou de strijd op het circuit zeker interessanter maken', meldt ook Alpine-CEO Laurent Rossi. Toen het verhaal van het verzoek van Andretti naar buiten kwam, werd daarbij vermeld dat Alpine wellicht in een samenwerking geïnteresseerd is. Zo zou Alpine middels motorleverancier Renault motoren kunnen leveren aan Andretti, dat in ruil daarvoor een Alpine-junior zou kunnen huisvesten.

Verstappen voelt de RB18 aan de tand op Silverstone

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws