Verstappen wil geen race in Rusland: 'Niet correct om in een land te racen dat oorlog voert' Formule 1
Formule 1

Verstappen wil geen race in Rusland: 'Niet correct om in een land te racen dat oorlog voert'

Verstappen wil geen race in Rusland: 'Niet correct om in een land te racen dat oorlog voert'

Het nieuws over de situatie tussen Rusland en Oekraïne is ook een onderwerp van gesprek in de paddock van de Formule 1. Vannacht is Rusland het buurland binnengevallen en door de situatie twijfelen enkele mensen binnen de Formule 1 over de Grand Prix van Rusland. De leiding van de sport heeft al gezegd de situatie nauwlettend in de gaten te houden. De coureurs, waaronder Max Verstappen, gaven tijdens een persconferentie hun mening.

'Het is niet correct om in een land te racen dat oorlog aan het voeren is', zegt de Red Bull Racing-coureur in een persconferentie waar F1Maximaal bij aanwezig was. 'Het maak echter niet alleen uit wat ik vind. Het gaat erom wat de rest van de paddock vindt.' Fernando Alonso vult zijn collega aan. 'Coureurs hebben hun eigen mening, maar die zal waarschijnlijk hetzelfde zijn als die van de rest. Wij hebben echter niet de macht om te beslissen. De Formule 1 zal doen wat het beste is voor de sport.'

Vettel: 'Leef mee met de onschuldige mensen'

Sebastian Vettel maakt een duidelijk statement in diezelfde persconferentie en is niet van plan om naar de Grand Prix van Rusland te gaan. 'Ik vind niet dat ik erheen moet gaan. We hebben er als Grand Prix Driver's Association nog niet over gesproken. Ik kan dus niet namens de GPDA spreken. Ik was geschokt. Ik werd wakker met het nieuws en denk dat het verschrikkelijk is om te zien wat er aan de hand is. Ik leef mee met de onschuldige mensen die hun leven verliezen aan vreemd en kwaad leiderschap. We hebben het er nog niet over gehad met de GPDA, maar persoonlijk ben ik geschokt en verdrietig.

Charles Leclerc vindt het lastig om een mening te vormen over de kwestie. Zeer waarschijnlijk deelt hij de mening van Vettel, maar hij durft hem niet zo duidelijk uit te spreken als de 34-jarige Duitser. 'We moeten het erover hebben. Ik wil nog niet in detail treden omdat ik nog niet alle informatie heb', zegt Leclerc. 'Sneu om te zien dat dit gebeurt, al helemaal in deze wereld. De organisatie van de Formule 1 heeft meer informatie dan wij hebben. Ik kan er verder geen mening over vormen.'

Wachten op officieel statement van Formule 1

Het is dus nog voor niemand duidelijk wat er zal gebeuren met de Russische Grand Prix die op de kalender staat. De race zou pas eind september worden verreden en misschien is het conflict met Oekraïne tegen die tijd opgelost, maar het is logisch dat de coureurs zich uitspreken tegen een Grand Prix in Rusland. Het is dus afwachten op een officieel statement van de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws