Update | Ricciardo over excuses aan Sainz: 'Ik haatte elke seconde!' Formule 1
Formule 1

Update | Ricciardo over excuses aan Sainz: 'Ik haatte elke seconde!'

Update | Ricciardo over excuses aan Sainz: 'Ik haatte elke seconde!'

Daniel Ricciardo raakte tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna betrokken bij een startcrash met Carlos Sainz. De Australiër verloor de controle over zijn McLaren na het raken van de kerb in de eerste bocht, en nam zijn Spaanse collega mee de grindbak in. Voor de camera's in Italië gaf hij al aan dat hij schuld droeg, maar Ricciardo ging verder dan dat.

Op de camera's van Sky Sports F1 was namelijk te zien dat Ricciardo zich vlak na de wedstrijd meldde bij het motorhome van Ferrari. Hij verzocht daar een van de medewerkers toegang tot het gebouw om persoonlijk zijn verontschuldigingen aan te kunnen bieden bij Sainz. Een zeer nette en terechte actie van Ricciardo, die verder in de race geen potten meer kon breken na het ongeval.

Voor Sainz betekende de crash met Ricciardo in de eerste ronde dat hij tweemaal een DNF moest noteren in twee Grands Prix. Doorgaans is dit vooral vervelend, maar nu de Madrileen een bolide tot zijn beschikking heeft waarmee hij voor overwinningen en de F1-titel kan vechten, doet zo'n uitvalbeurt nog veel meer pijn. In Australië had hij het vooral aan zichzelf te danken, maar in Imola was Sainz machteloos.

Ricciardo laat van zich horen op Instagram

Na aan te kloppen bij Ferrari liet Ricciardo ook op Instagram nog even van zich horen: 'Incidenten in ronde 1 zijn lastig om te incasseren en dit incident betekende een streep door de rekening voor Carlos en voor mijzelf. Ik leef met hem mee, dit is erg vervelend. Ik reed door met schade en had vanaf dat moment een lastige race', meldde de voormalig Red Bull Racing-coureur.

'Wel kunnen we ook positieve lessen leren na ons optreden in Imola. Lando Norris heeft aangetoond dat we (McLaren, red.) de goede kant op gaan (met de ontwikkeling van de auto, red.). Deze ronde van het kampioenschap moeten we incasseren en ik kijk er naar uit om het in Miami weer te proberen', concludeerde de man uit Perth.

Eigen schuld van Sainz?

Had Sainz dan helemaal geen aandeel in de crash met Ricciardo? Puur gekeken naar de crash zelf lijkt het van niet, maar dat Sainz zich in die positie bevond, in het midden van de grid, had hij volgens Nico Rosberg wel aan zichzelf te danken: 'Als je niet zo'n slechte start hebt, dan eindig je ook niet in het midden van alle concurrenten, en voorkom je dit soort incidenten.'

Update 08.30u (30/04) | Ricciardo over excuses aan Sainz: 'Ik haatte elke seconde!'

Daniel Ricciardo heeft toegelicht waarom hij na afloop van de Grand Prix van Emilia Romagna zijn verontschuldigingen aanbood aan Carlos Sainz. Nee, prettig vond hij het niet, maar hij achtte het wel noodzakelijk om zijn Spaanse collega even te informeren over het feit dat hij zich slecht voelde na de aanvaring in de openingsronde.

'Ik haatte elke seconde!', geeft de Australiër toe tijdens een interview op The Daily Show. 'Ik denk dat ik de volwassenheid inmiddels heb om te weten hoeveel tijd en moeite we er allemaal insteken. Hoe competitief we ook zijn, dat hebben we gemeen', benadrukt hij. Ricciardo weet dat het frustrerend kan zijn wanneer je na twee ronden al uit de race ligt door de fout van een medecoureur.

'We zijn maar met zijn twintigen. Je respecteert de reis die elke coureur doormaakt die in de F1 racet. Als ik denk dat ik schuldig ben, voel ik de wil om mij te verontschuldigen. Dat is niets persoonlijks. Ik denk niet dat iedereen dat bij mij zou doen, maar ik voelde me er beter door. Nu begin ik weer met een schone lei aan de volgende wedstrijd', concludeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws