Plooij ziet een gek beeld in Monaco: 'Het was Max Verstappen in de Ferrari' Formule 1
Formule 1

Plooij ziet een gek beeld in Monaco: 'Het was Max Verstappen in de Ferrari'

Plooij ziet een gek beeld in Monaco: 'Het was Max Verstappen in de Ferrari'

Jack Plooij begint zich steeds meer af te vragen of Red Bull Racing er wel goed aan heeft gedaan om het concept van de RB19 deels te wijzigen bij de RB20. De RB19 presteerde met uitzondering van het weekend in Singapore goed, voorspelbaar, en constant, terwijl de RB20 regelmatig nog flink aangepast moet worden qua afstelling tijdens het weekend. Daarbij begint Max Verstappen steeds crucialer te worden om de kastanjes uit het vuur te halen.

Aan het begin van het jaar trok Red Bull de aandacht door met een auto op de proppen te komen die er behoorlijk anders uitzag dan de dominantste auto ooit: de RB19. 'Andere teams komen steeds dichterbij met upgrades, dus er heeft iemand gezegd: we moeten het nóg beter doen. Hoe maak je de allerbeste auto nóg beter? Dan krijg je het risico dat je misschien de verkeerde kant opgaat', zegt Plooij bij het Ziggo Sport Race Café.

De concurrentie staat echter ook niet stil, dus het zal altijd een vraag blijven hoe een doorontwikkelde versie van de RB19 het had gedaan in 2024, maar de laatste tijd wordt de valse start van het weekend wel steeds meer een patroon bij Red Bull. Daarbij speelt ook de hogere druk die de concurrentie op Red Bull zet een belangrijke rol. 'McLaren heeft gewoon een ontzettend goede stap gezet. Ze hebben een paar goede mensen aan boord gehaald, en ze waren al heel goed. Oscar Piastri hebben we op de vrijdag niet gezien, maar die staat er in de kwalificatie straks ook, hoor', voorspelt Plooij.

Max-factor

In de afgelopen weekenden was het wegvallen van de Red Bull-dominantie duidelijk zichtbaar in de resultaten van Sergio Pérez. De Mexicaan pakte de vijfde plek in Miami, en eindigde in Imola slechts als achtste. In de tweede vrije training bleef de teamgenoot van Verstappen ook steken op een achtste plek in de tijdentabellen. Plooij merkt op dat de teamleiding steeds meer op het talent van Verstappen moet rekenen, terwijl het eerder nog meer een combinatie van man and machine was.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen persconferentie imola moe bored saai gesloopt charles leclerc slaap
Charles Leclerc heeft het dit weekend goed voor elkaar.

'Marko zegt het ook gewoon eerlijk aan het begin van het weekend: we rekenen op de Max-factor', weet de verslaggever van Ziggo Sport. De 81-jarige prijst zich gelukkig ermee dat Verstappen ondanks de lastige weekenden goede resultaten pakt. 'De anderen worden sterker. Verstappen baalt als een stekker dat die auto niet loopt', weet Plooij, die een andere coureur over zag nemen wat Verstappen normaal doet. 'Wat Leclerc liet zien, was dat hij naar buiten ging, en paars-paars-paars reed. Ik zag Max Verstappen', aldus Plooij over de topvorm van de Monegask. 'Het was Max Verstappen in de Ferrari.'

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws