Wolff juicht competitiever veld toe: 'Het zit zo dichtbij elkaar, dichterbij dan ooit' Formule 1
Formule 1

Wolff juicht competitiever veld toe: 'Het zit zo dichtbij elkaar, dichterbij dan ooit'

Wolff juicht competitiever veld toe: 'Het zit zo dichtbij elkaar, dichterbij dan ooit'

Er zijn na de kwalificatie in Monaco gemengde gevoelens binnen het team van Mercedes. George Russell ziet een klein gat met de coureurs op P4 en P3 en is tevreden, maar Lewis Hamilton is juist niet blij met zijn P7 na een sterke vrijdag. ‘Dit is altijd al een moeilijk circuit geweest voor ons’, zegt teambaas Toto Wolff nu op de website van Mercedes AMG Petronas Formula One Team.

De Oostenrijker lijkt optimistisch te zijn. ‘Als je kijkt naar de posities op de startgrid dan lijken P5 en P7 op het eerste gezicht gewoon meer van hetzelfde te zijn’, verwijst de teambaas naar de eerdere prestaties van Mercedes tijdens kwalificatiesessies. ‘Maar de pace was goed, we zaten met George maar een paar milliseconden van P2 of P3 af’, stelt Wolff. Ook Hamilton kan op positieve woorden rekenen. ‘Lewis heeft een sterk weekend neergezet, maar het mocht niet zo zijn tijdens die laatste run.’

Wolff tevreden dat het veld competitiever wordt

Ferrari-teambaas Fred Vasseur gaf na de kwalificatie al aan dat het zeer positief is dat er nu meerdere teams zo dicht op elkaar zitten. Ook Wolff is erg blij dat het veld competitiever wordt. ‘Het zit nu allemaal zo dichtbij elkaar in deze sport, waarschijnlijk dichterbij dan ooit’, durft de Oostenrijker te beweren. ‘Het is echt een gevecht om kleine marges’, voegt hij eraan toe. ‘We hebben al onze doelen gehaald tijdens die laatste ronden en dat is waarschijnlijk de snelheid die de auto nu heeft’, denkt Wolff.

‘Uiteindelijk is dit altijd al een moeilijk circuit geweest voor ons en we hebben tot nu toe kunnen genieten van een relatief competitief weekend’, is de Oostenrijker van mening. ‘Alle lof aan het team in de fabriek dat onze updates voor deze race heeft voorbereid. Ze hebben geweldig werk verricht om ervoor te zorgen dat alles op tijd af was en goed werkte’, prijst Wolff de medewerkers van Mercedes. ‘Het is geweldig om te zien hoe iedereen zijn best doet. Hopelijk kunnen we hier op verder bouwen’, sluit hij af.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws