Update | Drugovich stapt in bij Aston Martin en vervangt geblesseerde Stroll tijdens testdagen Formule 1
Formule 1

Update | Drugovich stapt in bij Aston Martin en vervangt geblesseerde Stroll tijdens testdagen

Update | Drugovich stapt in bij Aston Martin en vervangt geblesseerde Stroll tijdens testdagen

Lance Stroll moet de Formule 1-test in Bahrein aan zich voorbij laten gaan. De Canadees is tijdens een fietstraining in Spanje betrokken geraakt bij een klein ongeluk en hij heeft daarbij wat lichte verwondingen opgelopen, zo laat Aston Martin via haar eigen website weten. Stroll zal deze week dus niet plaats kunnen nemen in de AMR23.

Aston Martin liet maandag weten dat Stroll een ongeluk heeft gehad. Hoewel het team van een ‘klein’ ongeluk spreekt, heeft de Canadees dusdanige blessures opgelopen dat hij niet in staat is om deze week deel te nemen aan de wintertest. Aston Martin verwacht dat Stroll spoedig hersteld zal zijn en zijn activiteiten weer op kan pakken. ‘We bekijken per dag of hij fit genoeg is om weer in de auto te stappen en we zullen voor de Grand Prix van Bahrein met een update komen’, aldus het team.

Zelf laat Stroll ook van zich horen in het bericht. ‘Ik heb een onfortuinlijk ongeluk gehad bij een fietstraining tijdens mijn voorbereiding op het seizoen. Maar ik ben erop gebrand terug te keren in de auto en ik kijk enorm uit naar het aankomende seizoen. Ik ben enorm gemotiveerd om zo snel mogelijk terug te keren na deze tegenslag', zegt hij.

Wie vervangt Stroll tijdens de testdagen?

Nu Stroll dus verstek moet laten gaan, is het de vraag hoe Aston Martin zijn gemis op gaat vangen. Het team heeft daar vooralsnog geen duidelijkheid over verschaft. Mogelijk neemt Fernando Alonso alle drie de testdagen voor zijn rekening, maar het is ook mogelijk dat Aston Martin één van haar reservecoureurs, Felipe Drugovich of Stoffel Vandoorne, in de AMR23 plaats laat nemen.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Update 15:40u (21/02) | Drugovich stapt in bij Aston Martin en vervangt geblesseerde Stroll tijdens testdagen

Aston Martin heeft bekend gemaakt dat Felipe Drugovich de vervanger is van Lance Stroll tijdens de testdagen in Bahrein. De Canadees moet verstek laten gaan na gevallen te zijn met zijn fiets, waardoor de ontwikkeling- en reservecoureur zijn opwachting mag maken naast Fernando Alonso. Zo staat de Britse renstal dus met twee nieuwe gezichten voorafgaand aan de tests in Bahrein. Op donderdagochtend zal de Braziliaan direct achter het stuur kruipen, waarna Alonso het stuur in de middag overneemt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws