Van der Garde duidelijk over Monaco-crash Pérez: 'Auto bewust in de muur gezet om voor Verstappen te staan' Formule 1
Formule 1

Van der Garde duidelijk over Monaco-crash Pérez: 'Auto bewust in de muur gezet om voor Verstappen te staan'

Van der Garde duidelijk over Monaco-crash Pérez: 'Auto bewust in de muur gezet om voor Verstappen te staan'

Giedo van der Garde is van mening dat Sergio Pérez eerder dit jaar in Monaco zijn Red Bull Racing-bolide opzettelijk in de muur heeft geparkeerd. Volgens de analist is het na het terugkijken van de beelden vrij duidelijk. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat het moment destijds niet is opgevallen omdat Carlos Sainz meteen daarna op de Mexicaan klapte.

Afgelopen week trok Max Verstappen onbedoeld de beerput open door zijn teamgenoot Pérez aan het einde van de race in Brazilië niet voorbij te laten. De Nederlander liet zijn team via de boordradio weten dat hij daar zijn redenen voor had. Er wordt aangenomen dat deze redenen te maken hebben met een vermeende opzettelijke crash van Pérez tijdens de kwalificatie in Monaco. Het incident was destijds weinig mensen opgevallen en Van der Garde laat bij Viaplay weten waarom dat zo is. 'Hij (Pérez, red.) reed hem de muur in en toen klapte Sainz daar op, dus niemand heeft echt goed gekeken naar wat er is gebeurd.'

Na het bestuderen van de beelden is Van der Garde ervan overtuigd dat er opzet in het spel was. De analist ziet een duidelijk verschil tussen de 'bewuste' ronde en vorige getimede ronde. 'In zijn tweede ronde gaat hij voor de bocht op het gas en dat doe je normaal gesproken niet. Hij stuurt ook bijna niet tegen. Dat is ook wel echt een dingetje, dus dit is echt gedaan om de auto in de muur te zetten en vervolgens voor jouw teamgenoot te staan.'

Van de Grint iets voorzichtiger: 'Maar het lijkt erop'

Waar Van der Garde vrij stellig is, daar durft Kees van de Grint de teamgenoot van Verstappen niet direct te beschuldigen. 'Ik weet niet of het zo is wat Giedo zegt, maar het lijkt er wel op dat hij het expres gedaan heeft. Door deze affaire kan het best zijn dat er nog een onderzoek komt naar Pérez en dat hij daardoor in de problemen komt', besluit hij. Overigens lijkt Pérez zich voorlopig nog niet al teveel zorgen te hoeven maken, want de FIA liet eerder op de vrijdag weten voorlopig nog geen onderzoek naar het voorval te zullen doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws