Updates AlphaTauri werken: 'Geweldig dit pakket te hebben in mijn thuisrace' Formule 1
Formule 1

Updates AlphaTauri werken: 'Geweldig dit pakket te hebben in mijn thuisrace'

Updates AlphaTauri werken: 'Geweldig dit pakket te hebben in mijn thuisrace'

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda zijn erg te spreken over de updates die het team mee heeft genomen naar Paul Ricard. De beide coureurs merkten duidelijk verschil en vinden het nieuwe pakket beduidend beter. Wel moet het team nog even werken aan de temperaturen van de banden, zo stelt de Fransman, die blij is het goed te kunnen doen in zijn thuisrace.

Gasly laat in het persbericht weten erg blij te zijn met de manier waarop zijn vrijdag is verlopen. 'Wat de prestaties betreft, waren we duidelijk terug in de top tien met een vijfde plaats vanmorgen en een zevende vanmiddag. Het gevoel in de manier waarop de auto zich gedroeg, toonde veel positieve signalen met de nieuwe onderdelen die we dit weekend meebrachten', zo hint hij naar de updates die het team meenam.

De Fransman is blij dat het zo goed gaat in zijn thuisland, en hoopt dat ze de resultaten van vandaag kunnen vertalen naar de kwalificatie. 'Het is geweldig om dit pakket te hebben voor mijn thuisrace en om alle mensen rond het circuit te zien. Nu moeten we aan de slag om te begrijpen wat we vandaag getest hebben en alle data doornemen om het voor de quali morgen te kunnen samenstellen.'

Met name de manier waarop de auto instuurt kan Gasly bekoren. 'De manier waarop de voorkant reageert is scherper en reactiever, vooral in deze langere bochten waar we vroeger de banden uitspoelden en oververhit raakten. De banden raken nog steeds oververhit en daar moeten we aan werken voor de race, maar het wordt vast een leuke race', aldus de Fransman, die dus wel ziet dat er nog een punt van aandacht is.

Tsunoda voelt verschil tussen pakketten

Teamgenoot Tsunoda reed in de ochtend nog met het oude pakket om zo te kunnen vergelijken met Gasly. 'We hadden vanochtend een goede vergelijking met Pierre, wat ons genoeg data geeft voor morgen. Er was een duidelijk verschil met het nieuwe pakket vanmiddag meteen vanaf de eerste push-ronde, dus daar ben ik blij mee. Het wordt een uitdaging, maar op basis van de prestaties die we vandaag hebben neergezet, kunnen we positief zijn.'

Ook al ziet het er positief uit, achterover leunen kan het team zeker niet. 'Er zijn nog dingen die we moeten aanpassen, maar hopelijk kunnen we die in FP3 finetunen, zodat we in de kwalificatie naar Q3 kunnen. Ik voelde geen gekke degradatie, dus dat is positief, maar de race zal heter zijn, dus we zullen moeten afwachten', zo is hij in tegenstelling tot zijn teamgenoot wel tevreden met de manier waarop zijn banden het doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws