Boordradio's VT1 & 2 | Verstappen: 'Dit hoort niet te gebeuren!' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT1 & 2 | Verstappen: 'Dit hoort niet te gebeuren!'

Boordradio's VT1 & 2 | Verstappen: 'Dit hoort niet te gebeuren!'

Op een ietwat saaie vrijdag op Paul Ricard waren er desondanks genoeg momenten waarop de coureurs ontevreden waren. Materiaal, collega's op de baan of de afstelling zorgden met regelmaat voor problemen of frustraties, waardoor er genoeg te horen was over de boordradio's. De spraakmakende hebben wij van F1Maximaal weer op een rijtje gezet.

De eerste training begon niet helemaal top voor Lando Norris, die geen lekker gevoel had bij zijn gaspedaal. 'Het gevoel bij het pedaal is raar, het voelt een beetje sponsachtig', zo laat hij weten. 'Wil je naar binnen of doorgaan?', klonk het vanaf de pitmuur, waarna de Brit aangaf wel door te willen. 'Zolang het geen issue is blijf ik buiten maar we kijken er zo even naar.'

Wie ook geen lekker begin van de training kende was Pierre Gasly, want hij moest al snel terug naar binnen met een motorprobleem. 'Ik kan zo niet rijden, motorprobleem', zo gaf hij aan, waarna dat ook werd bevestigd. Sowieso was de Fransman wel te horen over zijn boordradio, want later in de training liet hij nogmaals van zich horen toen hij hard over de kerb ging. 'Check of alles goed is met de auto want de achterkant brak uit.'

Titelkandidaten niet happy

Ook de titelkandidaten lieten van zich horen, en beiden waren niet positief. Wanneer je Charles Leclerc over zijn motor hoort, zullen de alarmbellen gelijk afgaan. 'De turbo is een beetje inconsistent', zo klonk het, waarbij menig F1-supporter gelijk zal hebben gedacht aan de zo onbetrouwbare Ferrari-motor. De Monegask kon de sessie echter gewoon afronden.

Wie ook niet gelukkig was tijdens de training was de leider in het wereldkampioenschap, Max Verstappen. De Nederlander kon zich niet vinden in de manier waarop de versnellingen zijn afgesteld en stelt dat het niet hoort wat er gebeurde. 'Bij het opschakelen bij bocht negen zat er een enorme vertraging in, ik weet dat ik de kerb raakte maar dit hoort niet te gebeuren', zo liet hij in niet mis te verstane woorden weten.

Gasly en Verstappen weer niet blij

Ook bij het begin van de tweede vrije training was het Gasly die zich al snel liet horen. Ditmaal was hij niet erg gelukkig met een collega, en dat is zacht uitgedrukt, iets wat de Fransman niet deed. 'Wie the f*ck was die idioot? Is dit zijn eerste dag op racen ofzo', was de duidelijke taal van de AlphaTauri-coureur nadat een Williams hem in de weg reed.

Wie ook een ongelukkige sessie kende was Verstappen. De Nederlander kende enorm veel onderstuur en moest uiteindelijk ruim een halve seconde toegeven op de Ferrari van Carlos Sainz. De Red Bull Racing-coureur was dan ook niet erg blij. 'Opnieuw man, heel veel onderstuur in de eerste sector', uitte hij zijn onvrede.

Russell moeite met zijn Mercedes

Mercedes zat er niet lekker bij tijdens de trainingen vandaag en George Russell had het dan ook niet altijd even makkelijk met zijn bolide. 'Ik ging een beetje wijd bij het uitkomen van bocht 11, check de vloer', liet hij al snel in de training weten, waarna hij aan het eind van de training weer wijdt schoot. Hij haalde het bordje waar hij omheen moest net niet, waarvoor hij met een excuus kwam. 'Ik kon niet terugkomen bij de bollard.'

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws