Wolff: 'Hopelijk niet laatste jaar waarin we De Vries in een F1-auto zien' Formule 1
Formule 1

Wolff: 'Hopelijk niet laatste jaar waarin we De Vries in een F1-auto zien'

Wolff: 'Hopelijk niet laatste jaar waarin we De Vries in een F1-auto zien'

Toto Wolff is niet van plan om zijn politieke kracht binnen de Formule 1 te gebruiken om Nyck de Vries aan een stoeltje te helpen. Hij is fan van de Nederlander, maar weet dat hij op eigen kracht zijn plekje in de koningsklasse moet bemachtigen als hij toekomst ziet in de klasse. Ook geeft hij aan tevreden te zijn met de prestatie van De Vries in Frankrijk, ondanks dat hij in de W13 de negende tijd neerzette in VT2.

Wolff gaat bij De Telegraaf in op de vraag of hij zou vechten voor de regerend Formule E-kampioen, om hem zo aan een F1-zitje te helpen. De Oostenrijker zegt dat hij het niet van plan is. 'Teams kiezen hun coureurs. Als ik te veel betrokken ben, is het eerder schadelijk voor Nyck dan dat het goed voor hem is', is hij van mening.

'Ik denk dus niet dat zo'n houding op dit moment op zijn plaats is. Ik vind wel dat Nyck een stoeltje verdiend heeft. Zijn cv is indrukwekkend. Hij is een van de beste karters in de geschiedenis, won titels in de Formule Renault én de Formule 2', zo noemt Wolff de diverse klasse op waarin de man uit Sneek heeft laten zien dat hij over veel kwaliteit beschikt. Zijn Formule E-titel van 2021 was hier ook nog eens een grote bevestiging van.

Wolff kijkt niet naar stopwatch bij Mercedes-test De Vries

Eerder dit jaar stapte De Vries al eens in bij Williams, maar in Le Castellet mocht hij ook eens in actie komen voor topteam Mercedes. 'Hij maakt al enige tijd deel uit van onze familie. Het was goed om hem in een Formule 1-auto in actie te zien. Hopelijk is dit niet het laatste jaar waarin dat gaat gebeuren', stelt de Mercedes-teambaas verwachtingsvol.

'Ik heb vanochtend tegen hem gezegd dat ik geen verwachtingen had. Dit was de eerste keer dat hij in de auto zat tijdens een Grand Prix-weekend. Dan neem je het op tegen geroutineerde coureurs en moet je niet naar de stopwatch kijken', concludeert hij. Dat De Vries negende geworden is, deert de Oostenrijker dus niet. Trackside engineer Andrew Shovlin gaf aan zeer tevreden te zijn met het werk dat De Vries leverde, en dat lijkt het belangrijkst te zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws