Marko mengt zich in discussie: 'Deze overtredingen zijn gewoon niet precies meetbaar' Formule 1
Formule 1

Marko mengt zich in discussie: 'Deze overtredingen zijn gewoon niet precies meetbaar'

Marko mengt zich in discussie: 'Deze overtredingen zijn gewoon niet precies meetbaar'

Helmut Marko mengt zich in de discussie over baanlimieten en roept op tot een oplossing voor het probleem. Het was één van de onderwerpen waar na de Grand Prix van Oostenrijk veel over werd gesproken. Maar liefst 43 keer kregen coureurs te horen dat ze zich buiten de baan bevonden met hun auto. Lando Norris, Sebastian Vettel, Guanyu Zhou en Pierre Gasly kregen daar zelfs een straf van vijf seconden voor.

'Deze overtredingen zijn gewoon niet precies meetbaar', begint Marko over de baanlimieten, geciteerd door Kleine Zeitung. 'Dat zag je ook aan hoe laat de straf voor Sergio Pérez kwam na de kwalificatie.' In Oostenrijk werd een tijd van Pérez uit Q2 pas na de kwalificatie ontnomen, terwijl de Mexicaan wel gewoon in Q3 had gereden. Daardoor werd Pérez een stuk naar achteren gezet tijdens de sprintrace.

'We hebben andere oplossingen nodig'

Dat moet anders, vindt Marko. 'We hebben andere oplossingen nodig, of het nu het grind is of iets anders, bijvoorbeeld', zo is de Red Bull-adviseur van mening. Net als in Oostenrijk, wordt er ook in Frankrijk gebruik gemaakt van flinke asfaltzones, waar de coureurs gewoon vanaf kunnen schieten. 'We moeten de juiste compromissen vinden, met gevoel voor proporties. Het kan zo niet doorgaan', zegt Marko daarover.

Toch zit er nog wel een verschil in het circuit van Oostenrijk en van Frankrijk. 'De Red Bull Ring stelt andere eisen dan bijvoorbeeld het circuit in Frankrijk. Spielberg is ook de plaats waar bijvoorbeeld de MotoGP racet', is Marko zich bewust. Kritiek op racedirecteur Niels Wittich heeft de Oostenrijker niet. 'Er is gewoon een gebrek aan precieze technische hulpmiddelen om direct te kunnen bepalen of er sprake is van een overtreding of niet', besluit Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws