Van der Garde voorziet 'gouden tijden met De Vries en Verstappen' Formule 1
Formule 1

Van der Garde voorziet 'gouden tijden met De Vries en Verstappen'

Van der Garde voorziet 'gouden tijden met De Vries en Verstappen'

Giedo van der Garde voorziet dat de Formule 1 gouden tijden tegemoet gaat met de twee Nederlanders op de grid. De Nederlander denkt dat Max Verstappen en Nyck de Vries vanzelfsprekend een andere stijl in rijden, denken, en doen hebben, maar dat ze voor de rest erg dichtbij elkaar zullen gaan zitten. Het 2023-seizoen zal het eerste seizoen sinds 2006 zijn dat er twee Nederlanders meedoen aan de koningsklasse. Volgens Van der Garde gaat het een spektakel worden.

Onlangs maakte Viaplay bekend dat er een documentaire van De Vries beschikbaar zou zijn. Daarin vertelt de coureur uit Sneek over zijn weg naar de Formule 1 en de moeilijkheden die hij onderweg tegenkwam. Van der Garde leverde tussendoor commentaar, en kon vrijwel alleen maar lovend spreken over de 28-jarige. Van der Garde kent De Vries natuurlijk goed, aangezien ze regelmatig de auto hebben gedeeld bij Racing Team Nederland in het WEC (World Endurance Championship). Ook Verstappen kent de 37-jarige erg goed, en daardoor denkt hij dat het 2023-seizoen groots gaat worden voor Nederland.

'Ik denk dat Max (Verstappen, red.) echt een puur talent is', begint Van der Garde in Durf te Dromen, de documentaire van De Vries. 'Hij is overal waar hij instapt heel snel. Hij doet lekker zijn ding en gaat daarna naar huis. Ik denk dat De Vries een heel harde werker is en dat ze compleet uit elkaar staan van hoe ze werken en wat ze doen, maar uiteindelijk op slechts een paar tienden van elkaar zitten, en dat is mooi. Ik denk dat we gouden tijden mee gaan maken met die twee rijders', looft de Nederlander. De Vries mocht tijdens de Grand Prix van Italië 2022 zijn debuut maken en heeft daar laten zien uit welk racehout hij is gesneden. Over iets meer dan een week rijdt de 28-jarige zijn 'echte' debuutrace in Bahrein.

Van der Garde deelt anekdote over WEC-race in Fuji

In 2019 deden Van der Garde en De Vries samen met Frits van Eerd mee aan de WEC-race in Fuji. Racing Team Nederland won toen de race, en daar heeft de coureur goede herinneringen aan. 'Ik denk dat hij tijdens de WEC-race in Fuji wel drie pepers in zijn achterwerk had', lacht Van der Garde. 'Ik ging zelf oké, maar Nyck vloog erover. Ik denk dat ik daar de beste Nyck de Vries ooit heb gezien. Daarna zijn we naar Tokio gegaan, in de taxi dronken we al wat. Nyck had een biertje op en toen was het klaar. Hij was kapot', vertelt Van der Garde. Ook na de race in Monza was De Vries kapot, maar hij heeft dag in, dag uit getraind gedurende de winterstop en zal in Bahrein ongetwijfeld fitter dan ooit op de grid staan.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws