Van Eerd kan geluk niet op: 'Dit is wat we terugkrijgen, hoe mooi kan het zijn?' Formule 1
Formule 1

Van Eerd kan geluk niet op: 'Dit is wat we terugkrijgen, hoe mooi kan het zijn?'

Van Eerd kan geluk niet op: 'Dit is wat we terugkrijgen, hoe mooi kan het zijn?'

Frits van Eerd, bestuursvoorzitter van Jumbo is dolblij met het wereldkampioenschap van Max Verstappen. De eerste Nederlandse wereldkampioen Formule 1 is hiermee een feit. Deze wereldkampioen werd vanaf dag één gesteund door het Jumbo van Van Eerd. Het wereldkampioenschap werd beslist op de allerlaatste ronde van het seizoen en dat is 'ongelooflijk'. De titel van Verstappen zal goed gevierd worden.

Zoals vele anderen kwam ook Van Eerd bij de microfoon van Jack Plooij. De interviewer van Ziggo feliciteert de Jumbo-man waarop de sponsor van Verstappen zegt: 'Dankjewel! En jullie ook gefeliciteerd hè, allemaal van harte gefeliciteerd, ook jullie thuis! Dit is echt te gek', terwijl hij naar de camera wijst. 'Deze ontknoping.. Ja wat moet ik ervan zeggen.'

'We hebben denk ik allemaal hetzelfde gevoel. We zagen natuurlijk allemaal die race van start gaan en ik dacht: 'Oei.' We hadden echt nog die Max-factor nodig. Perez had nog even een goede zaak gedaan. Maar dat dat hele seizoen op de laatste race, de laatste ronde aankomt en dat die Verstappen het dan toch weer voor elkaar krijgt.. Man man man man man', zegt Van Eerd opgelucht.

Van Eerd: 'Wij Nederlanders hebben zo'n autosporthart ontwikkeld'

'Natuurlijk ben ik blij voor Max maar ik ben ook blij voor ons allemaal. Wij hebben als Nederlanders zo'n autosporthart ontwikkeld met zijn allen. Het is een massahysterie geworden en we hebben een held gecreëerd met zijn allen. We zijn er allemaal achter gaan staan en dit is wat we terugkrijgen. Hoe mooi kan het zijn?', zegt Van Eerd trots.

Niet bang voor Mercedes-protesten: 'Ben je gek?'

Als Plooij nog vraagt of hij niet met geknepen billen zit vanwege de protesten van Mercedes wuift Van Eerd het weg. 'Nee joh, ben je gek? Ik zit helemaal nergens mee. We hebben gezien hoe deze sport is en hoe je dat moet doen. We hebben dit ook nodig gehad met zijn allen denk ik, om maar te laten zien hoe gaaf die sport kan zijn. En dat hebben we gezien! Feest! En op naar volgend seizoen', besluit de Brabander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws