Leclerc baalt van kwalificatie: 'Zat vandaag niet meer in de auto' Formule 1
Formule 1

Leclerc baalt van kwalificatie: 'Zat vandaag niet meer in de auto'

Leclerc baalt van kwalificatie: 'Zat vandaag niet meer in de auto'

Tijdens de kwalificatie op het circuit van Emilia-Romagna wist Leclerc zich te verzekeren van de vierde startpositie voor de race op zondag. Vanzelfsprekend was dit niet het gewenste resultaat. Met name omdat Ferrari dit weekend een thuisrace rijdt, had de Monegask graag een beter resultaat neer willen zetten. Daarbij komt ook dat de Italiaanse renstal dit weekend een pakket aan updates introduceerde en het dus had verwacht een betere kwalificatie te kunnen rijden dan het geval was.

'Ik ben een beetje teleurgesteld. Er zat vandaag gewoon niet meer in de auto', vertelt Leclerc voor de camera van F1.com. Volgens de Monegask lag het tegenvallende resultaat met name aan een verkeerde inschatting van de hoeveelheid brandstof die er nodig zou zijn. 'Je weet nooit wat de brandstofniveaus van de anderen zijn. Ik denk dat zij meer hebben achtergehouden dan wij dachten', vertelt Leclerc.

Doel is nog steeds om te winnen

Doordat het team niet genoeg op de hoogte was van de brandstofniveaus bij de andere teams, wist Ferrari op zaterdag niet alles uit de auto te halen, vertelt Leclerc. 'Het is jammer, want we hebben de upgrades op de auto, we zijn hier thuis en dan wil je het natuurlijk goed doen. Vandaag was het beste wat we konden doen. Morgen zullen we ons focussen op het maximaliseren van de resultaten. Het doel blijft natuurlijk om te winnen.'

Het grooste obstakel tijdens de race op zondag zal het circuit zelf zijn, volgens Leclerc. 'De auto doet het goed wat betreft snelheid. Dit is een van de moeilijkste circuits om op in te halen. Ik snap eigenlijk niet helemaal waarom de DRS dit jaar korter is. Dat gaat inhalen nog moeilijker maken. Maar onze strategie klopt nog steeds, onze snelheid hebben we nog steeds. Mijn doel is nog steeds om te gaan winnen. Als ons dat niet lukt is dat zo. Dan hebben we het in ieder geval geprobeerd', sluit de Monegask af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws