Sainz niet ontevreden met kwalificatie: 'Min of meer waar we verwachtten te zijn' Formule 1
Formule 1

Sainz niet ontevreden met kwalificatie: 'Min of meer waar we verwachtten te zijn'

Sainz niet ontevreden met kwalificatie: 'Min of meer waar we verwachtten te zijn'

Tijdens de kwalificatie op het circuit van Emilia-Romagna wist Ferrari-coureur Carlos Sainz het tot de vijfde plaats te schoppen. In Q3 reed hij een rondetijd van 1:15,233. Zijn teamgenoot Leclerc start morgen vanaf de vierde positie voor de race in Imola. De Spanjaard zegt niet verbaasd te zijn door de behaalde resultaten en gaat met goede moed richting de race op zondag. Volgens Sainz zit zelfs een podiumplaats er nog wel in.

Sainz had sowieso niet verwacht dat Ferrari aan de auto's van McLaren voorbij had kunnen gaan. 'McLaren lijkt al het hele weekend sterker dan wij. Met name tijdens een single lap op zachte banden. Toen we de kwalificatie ingingen waren zij al moeilijk te verslaan', vertelt Sainz voor de camera van F1.com.

Moeite met de zachte band

Over het spectaculaire optreden van Max Verstappen was Sainz ook niet verbaasd. 'Verstappen komt er altijd wel. Zelfs wanneer ze met een mindere motorafstelling rijden tijdens de vrije trainingen en ze eruit zien alsof ze het moeilijk hebben. We weten dat zij heel te geven hebben in de kwalificatie', vertelt de coureur uit Madrid.

Sainz zegt zelf moeite te hebben gehad met de zachte band. 'Ik ben veel sneller op de mediumband en de harde band dan op de zachte band. Dat is iets waar ik zelf naar moet gaan kijken. Maar daarvan afgezien zit alles gewoon goed. We zijn min of meer waar we hadden verwacht te zijn. Direct achter de McLarens en ook achter de Red Bull.' Dat neemt niet weg dat Sainz wel gelooft dat een podiumplek haalbaar is voor Ferrari in Imola. 'Ik denk dat het podium ons doel moet zijn voor de race. En als er vooraan iets gebeurt, zouden we moeten kunnen winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws