Vasseur vol lof over Newey: 'Hij is de meest succesvolle ingenieur in de paddock' Formule 1
Formule 1

Vasseur vol lof over Newey: 'Hij is de meest succesvolle ingenieur in de paddock'

Vasseur vol lof over Newey: 'Hij is de meest succesvolle ingenieur in de paddock'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur houdt nog altijd de lippen stijf op elkaar betreffende een eventuele komst van Red Bull-ontwerper Adrian Newey naar het Italiaanse team. Newey gaf eerder deze week aan een terugkeer naar de Formule 1 in de toekomst niet uit te sluiten, maar zowel de Britse ingenieur als de Ferrari-teambaas doen geen verdere concrete uitspraken over hun plannen voor een eventuele samenwerking op de lange termijn.

Newey maakte deze week in een interview met zijn manager Eddie Jordan bekend in de toekomst wel naar de Formule 1 terug te willen keren, en zich bij een nieuw team te willen aansluiten. De Britse topontwerper heeft nog een contract bij Red Bull Racing tot aan het einde van het jaar. Ferrari is één van de kandidaten om Newey op de lange termijn binnen te halen, en het team werd daardoor al geregeld met Newey in verband gebracht. De teambaas van de Scuderia, Vasseur, wilde echter nog niks loslaten over een potentiële samenwerking met de Britse ingenieur.

'Adrian, hij heeft een megarecord', zei Vasseur wel lovend over Newey, tegenover Autosport. 'Hij is de meest succesvolle ingenieur in de paddock. Ik weet niets van statistieken, maar ik zou zeggen dat het waarschijnlijk zo is. Maar ik heb hier geen commentaar op', houdt de Fransman de lippen stijf vooralsnog op elkaar.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

adrian newey 2024 miami red bull 3
Volgens Vasseur is Newey 'de meest succesvolle ingenieur in de paddock', maar de Fransman doet nog geen uitspraken over een toekomstige samenwerking  (Foto: Red Bull Content Pool Getty Images)

Vasseur zei wel dat het voor Ferrari op dit moment van belang is om zich op de korte termijn te focussen, en impliceert daarmee dat Newey alleen een potentiële zaak voor de lange termijn voor de Scuderia zou zijn. 'We hebben het over de lange en de korte termijn, maar we zitten in de fase van het seizoen waarin de korte termijn cruciaal is', aldus Vasseur. 'We zetten alles op alles. Ik heb vertrouwen in de jongens die we in het team hebben, maar de toekomst zal de toekomst zijn.'

Scuderia gaat stapje voor stapje vooruit

De Franse teambaas zegt ook eerlijk dat de Scuderia stap voor stap wil verbeteren, en daarbij niet te hard van stapel wil lopen. 'Eerlijk gezegd is het vandaag de dag de bedoeling van Ferrari om stap voor stap, kleine stap voor kleine stap te verbeteren. En ik heb vertrouwen in de mensen die we in het bedrijf hebben, dat ze hun werk goed doen.' Vasseur ziet dat zijn aanpak al vruchten afwerpt. 'Als je vergelijkt met begin mei een jaar geleden, wat waarschijnlijk toen Miami was, zaten we er één seconde naast. Vorige week in Miami zaten we er 0,1 tot 0,15 seconde naast. Dat betekent dat we een enorme stap vooruit hebben gezet.'

Toch hoopt Vasseur dat zijn team nog een aantal sprongen vooruit kan maken. 'Het is nog niet genoeg, want ik denk dat Red Bull nog steeds duidelijk voor ligt. Het is veel minder en niet altijd, maar voor mij liggen ze nog steeds een beetje voor', vertelt de Ferrari-teambaas. 'We moeten doorgaan met honderdsten voor honderdsten (vinden, red.). En we moeten gefocust zijn op het feit dat het nooit vijf tienden op vijf tienden zal zijn. Dat zou een fout zijn. We moeten niet denken dat er een wondermiddel is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws