De RB20 is volgens Newey niet perfect: 'Één eigenschap waar ik niet zo blij mee ben' Formule 1
Formule 1

De RB20 is volgens Newey niet perfect: 'Één eigenschap waar ik niet zo blij mee ben'

De RB20 is volgens Newey niet perfect: 'Één eigenschap waar ik niet zo blij mee ben'

De RB20 gaat op het circuit als een raket, maar toch is Adrian Newey niet helemaal tevreden met de bolide. Zelf is hij amper betrokken bij de ontwikkeling van de RB21 van 2025, maar toch komt hij met een verbeterpunt voor Red Bull Racing. ‘Er is één eigenschap van de auto waar ik dit jaar niet zo blij mee ben’, zegt hij tegen Sky Sports.

De ontwerper geeft ook gelijk aan dat het iets is wat ze volgend jaar of zelfs nog dit jaar zullen veranderen. Newey was nog wel betrokken bij de ontwikkeling van de RB20 van dit jaar, maar het minpuntje in kwestie zullen ze moeten oplossen zonder zijn hulp. De komende maanden zal de ontwerper voornamelijk bezig zijn met de laatste loodjes van de RB17-hypercar die ze nu ontwikkelen bij Red Bull.

Newey weet niet of hij er in 2026 weer bij zal zijn

De Brit, die recent zijn vertrek aankondigde bij de Oostenrijkse renstal, weet nog niet wat hij de komende jaren zal gaan doen. Het is duidelijk geworden dat veel teams hem maar wat graag willen hebben, maar Newey heeft geen haast met beslissen. Toch kan hij het niet laten om naar de nieuwe regelgeving van 2026 te kijken. Het betreft onder andere nieuwe regels voor het chassis en de krachtbron en dit kan de rangorde flink overhoop gooien. ‘De regels zien er vreemd uit, maar het is nog veel te vroeg om te zeggen dat ze niet goed kunnen zijn’, meent de Brit.

Newey deelde zelf al eens dat hij twijfels had over de nieuwe regelgeving van 2022. ‘Als ontwerper kijkt je eerst naar wat je ermee kunt’, geeft hij aan. ‘Je hebt een mening over of de regels goed of slecht zijn. Maar je moet dat uiteindelijk wel negeren om door te gaan met je werk’, meent hij. ‘Ik weet zeker dat 2026 ook zo’n grote uitdaging zal zijn, maar of ik daar deel van zal uitmaken, weet ik niet echt’, benadrukt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws