Vasseur ziet worstelingen in Melbourne: 'Evolutie van circuit een verhaal op zich' Formule 1
Formule 1

Vasseur ziet worstelingen in Melbourne: 'Evolutie van circuit een verhaal op zich'

Vasseur ziet worstelingen in Melbourne: 'Evolutie van circuit een verhaal op zich'

Na de eerste twee vrije trainingen is Ferrari-teambaas Fred Vasseur tevreden met de prestaties van de bolide en de coureurs. Hoewel hij ziet dat zijn renstal het goed doet, wil hij niet te hard van stapel lopen. De Fransman verwacht namelijk dat het dominante Red Bull Racing pas morgen zal laten zien wat ze in huis hebben.

De eerste dag op het circuit in Melbourne verliep goed voor het team uit Italië. Zowel de vliegende rondes als de race pace leken Charles Leclerc en Carlos Sainz goed af te gaan en zo lijkt de bolide competitief te zijn met oog op de rest van het weekend. Waar Ferrari volgens Vasseur echter een paar details moet verbeteren, leek Red Bull maar niet de juiste afstelling te vinden. Vinden ze die wel, dan zal het morgen voor de andere teams erg lastig worden.

Ferrari komt zonder problemen de vrijdag door

‘We moeten op onszelf concentreren. Red Bull zal ook nog dingen te doen hebben’, citeert de Italiaanse tak van Motorsport.com de woorden van Vasseur. De Fransman was erg blij te zien dat Sainz, die de Grand Prix van Saoedi-Arabië vanwege een blindedarmonsteking en operatie moest missen, weer actief was vandaag. ‘Het ging goed. Carlos deed het goed en kon een lange stint rijden zonder al te veel pijn te hebben’, vertelt de teambaas. ‘Dus ik denk dat hij vanaf hier verder kan en zich goed kan concentreren.’

Ook de teamgenoot van Sainz kan op lovende woorden rekenen. ‘Charles deed het ook goed. Zijn race pace was consistent en hij was snel in de vliegende ronde. Dat is bemoedigend als we naar morgen kijken.’ Vasseur zag ook hoe menig coureur he lastig had met het circuit, met omweggetjes door het grind en het gras of zelfs een crash tot gevolg. ‘De evolutie op het circuit hier in Melbourne van de ene op de andere dag en de ene op de andere sessie is een verhaal op zich.’ Ondanks de goede vrijdag, durft Vasseur nog niet te zeggen dat zijn team dit morgen voort kan zetten. ‘We beginnen morgenochtend weer vanaf nul richting de kwalificatie.’

Werk te doen aan de details

De man van Ferrari ziet kleine verbeterpuntjes voor zijn team en denkt dat er wat werk zit in een aantal details. Wel vindt hij dat ze zeker op de goede weg zitten. ‘Je kunt nooit helemaal tevreden zijn, want dat betekent dat de er niet de juiste motivatie is’, meent hij. ‘Maar de auto voelt goed. Er zijn nog een paar dingen te doen, maar dat gaat echt om details. We gaan de juiste kant op.’ Vasseur laat dan voorzichtig doorschemeren dat de vrijdag een klein voordeel zou kunnen zijn voor Ferrari, al rekent hij er niet volledig op. ‘De snelheid die we vandaag lieten zien was goed. Red Bull had problemen en kon niet optimaal presteren’, relativeert hij. ‘Ik wil geen vergelijkingen maken, maar onze vrijdag verliep soepel en zonder echte problemen. We hebben alles aan beide kanten van de garage af kunnen stemmen.’ Ondanks dat volgens hem het team weer vanaf nul begint morgen, is er toch een vleugje optimisme. ‘Dit is een goed startpunt’, sluit de Fransman af.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws