Veel mensen om Hamilton heen besmet met corona: 'Ik had ook Bono niet bij me dit weekend' Formule 1
Formule 1

Veel mensen om Hamilton heen besmet met corona: 'Ik had ook Bono niet bij me dit weekend'

Veel mensen om Hamilton heen besmet met corona: 'Ik had ook Bono niet bij me dit weekend'

Lewis Hamilton draagt nog steeds een mondkapje in de paddock van de Formule 1. De regels omtrent corona zijn dit jaar wat losgelaten. De mediaronden zijn weer zoals gebruikelijk, en de medewerkers zijn op de meeste circuits niet meer verplicht om een mondkapje te dragen als ze zich door de paddock bewegen. Mensen om Hamilton heen zijn echter besmet geraakt met het virus, waardoor de coureur heeft besloten een mondkapje te dragen.

De meeste coureurs droegen afgelopen weekend geen mondkapje op de Red Bull Ring. Hamilton droeg tijdens de interviews en in de Mercedes-garage echter wel een mondkapje 'Dit is een persoonlijke keuze', vertelt de Mercedes-rijder tijdens de persconferentie na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk. 'Ik heb opgemerkt dat veel mensen om mij heen ziek worden, en ik wil absoluut niet nog een keer ziek worden. Ik heb het al twee keer meegemaakt.'

In 2020 moest de coureur van Mercedes een Grand Prix in Bahrein missen. Toen was George Russell zijn vervanger. De maatregelen waren in 2020 en 2021 dan ook strenger, maar dit seizoen zijn de regels een stuk minder strict. 'Mensen moeten doen wat ze willen, want het gaat om hun eigen gezondheid. Ik wil gewoon gezond naar huis toe gaan. Ik wil op kunnen staat en de dingen doen waar ik van houd. Bovendien wil ik ook proberen om de mensen om mij heen veilig te houden.'

Race-ingenieur Hamilton afwezig vanwege een besmetting

Dit weekend moest Hamilton het stellen zonder race-ingenieur Peter Bonnington. De zevenvoudig wereldkampioen geeft toe dat zijn engineer de race moest missen vanwege een coronabesmetting. 'Veel vrienden hebben mij berichten gestuurd waarin ze zeiden dat ze COVID hadden. Ik had natuurlijk ook Bono niet bij me dit weekend. Niemand in de paddock draagt een mondkapje, dus dan doe ik het wel', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws