Villeneuve hekelt juichende F1-fans in Oostenrijk: 'Ontzettend gênant' Formule 1
Formule 1

Villeneuve hekelt juichende F1-fans in Oostenrijk: 'Ontzettend gênant'

Villeneuve hekelt juichende F1-fans in Oostenrijk: 'Ontzettend gênant'

Jacques Villeneuve heeft vol onbegrip gekeken naar de Formule 1-fans in Oostenrijk. Er werd gejuicht toen Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie met zijn Mercedes in de barrières belandde, en de Canadees vindt het onbegrijpelijk dat dat gebeurde. Mensen die zich dat in hun hoofd halen, horen niet op het circuit thuis.

'Laat mij openen met het meest gênante punt van het weekend: het juichen toen Hamilton crashte', zo steekt Villeneuve van wal in zijn column voor Formule1.nl. 'Niemand weet hoe hij eraan toe is op dat moment, en toch klappen er mensen', voegt hij daar vol onbegrip aan toe. Onder meer Max Verstappen zei na het moment al dat hij het niet kon waarderen dat men zo reageerde op een crash van een Formule 1-coureur.

Wat het voor Villeneuve nog lastiger maakt om het te begrijpen is het feit dat Hamilton dit jaar geen concurrent vormt van Verstappen, en de Nederlander er dus niets mee won. 'Hamilton strijdt dit jaar niet eens met Verstappen, ontzettend gênant. Na een crash moet je nooit juichen. Ik begrijp dit gedrag gewoonweg niet', vervolgt hij. Omdat er zo veel Nederlandse Formule 1-fans aanwezig waren, lijkt hij er vanuit te gaan dat het ook voornamelijk deze fans waren die na de crash juichten.

'De mensen die naar de circuits komen, zouden fans moeten zijn van de sport. Wat je persoonlijke opvattingen ook zijn, houd ze lekker voor je. Het is al erg genoeg dat je het denkt', zo besluit de voormalige Williams-coureur zijn blik op de gebeurtenissen van afgelopen weekend.

Leclerc wint van Verstappen

In zijn column gaat het uiteraard ook gewoon over de race zelf. Met name voor Charles Leclerc vindt hij het een geslaagd weekend. 'Die zege is goed voor zijn zelfvertrouwen', denkt de enkelvoudig wereldkampioen. 'Met name die eerste inhaalactie bij Verstappen zal hem moed ingeboezemd hebben.' De rijders hadden namelijk even veel brandstof aan boord en even oude banden. Het voordeel kwam dus echt puur van hemzelf en zijn Ferrari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws