Verstappen blijft voor Pirelli nog even hangen op de Red Bull Ring Formule 1
Formule 1

Verstappen blijft voor Pirelli nog even hangen op de Red Bull Ring

Verstappen blijft voor Pirelli nog even hangen op de Red Bull Ring

Max Verstappen blijft nog even hangen in Oostenrijk na de Grand Prix. De Nederlander verrijdt dinsdag 12 juli een bandentest voor leverancier Pirelli. Zodoende wacht zijn vlucht terug naar Monaco nog even op hem en stapt hij weer in de Red Bull Racing-bolide waarin hij afgelopen weekend Charles Leclerc voor zich moest dulden.

De Oostenrijkse renstal is niet het enige team dat de Italiaanse bandenfabrikant aan data zal helpen te Spielberg, weet De Telegraaf te melden. Alpine, McLaren en Williams zullen deze week eveneens in actie komen. Omdat de Grand Prix van Frankrijk niet aankomend weekend, maar het weekend daarop pas op de kalender staat, zal de test niet voor logistieke problemen zorgen bij de teams.

Wat wil Pirelli?

Wat wil Pirelli bereiken met deze bandentests? De leverancier is altijd op zoek naar verbeteringen bij het huidige rubber. Eén van de pijnpunten die perschef Mario Isola recentelijk aanhaalde, is het feit dat de voorbanden van 2022 relatief zwak zijn vergeleken met die van de voorgaande jaren. Middels data van de tests kan Pirelli dus kijken of ze daar wat aan kunnen doen.

In principe werken alle teams mee aan de Pirellitests. Zo kwam Ferrari eerder dit jaar al in actie in Italië om mee te helpen, en voegen drie andere teams zich nu dus bij de Italiaanse renstal. Ferrari vliegt wél meteen naar huis, maar zal niet stilzitten. Na wederom een uitvalbeurt voor Carlos Sainz moet naar de betrouwbaarheid van de motor gekeken worden, willen ze Red Bull over een heel seizoen het vuur aan de schenen willen leggen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws