Verschuur haalt uit: 'Hij kan met Ricciardo in het circus gaan werken, twee clowns bij elkaar' Formule 1
Formule 1

Verschuur haalt uit: 'Hij kan met Ricciardo in het circus gaan werken, twee clowns bij elkaar'

Verschuur haalt uit: 'Hij kan met Ricciardo in het circus gaan werken, twee clowns bij elkaar'

Voormalig teambaas Frans Verschuur stoort zich eraan dat George Russell in de Grand Prix van Canada geen straf kreeg. Verschuur vermoedt dat het een rol speelt dat Mercedes voor het eerst dit seizoen een sterker weekend had. Ook de voorganger van Russell, Valtteri Bottas, kreeg een flinke veeg uit de pan van Verschuur bij het Ziggo Sport Race Café.

Russell veroverde in Canada zijn tweede poleposition uit zijn carrière. Net als twee jaar geleden in Hongarije wist hij zijn eerste startpositie niet om te zetten in een overwinning. In een fraaie strijd met Max Verstappen en Lando Norris moest hij het onderspit delven, en na enkele fouten had hij twee inhaalacties in de slotfase van de race nodig om nog een podiumplek veilig te stellen. Russell baalde achteraf ervan dat hij te veel fouten maakte, en daar is Verschuur het mee eens.

Wordt Mercedes gematst?

De voormalig teambaas van onder meer Jos Verstappen was ook van mening dat de 26-jarige Mercedes-coureur bestraft had moeten worden. Russell miste de laatste chicane, toen hij door Norris werd ingehaald, en schoot vervolgens op het rechte stuk weer naar de racelijn, waardoor Verstappen moest uitwijken bij zijn inhaalactie op de Brit. 'Ik heb me eraan geërgerd dat Russell geen straf kreeg. Hij komt daar veel te hard de baan op, met ruim 200 kilometer per uur, en hij steekt zo over', legt Verschuur uit. 'Dat is gevaarlijk rijden, en hij krijgt er geen straf voor.'

Verschuur vindt dan ook dat er met twee maten gemeten wordt. 'Dit vind ik echt een straf. Er worden straffen uitgedeeld voor minder, en hier doen ze niks aan. Misschien om het spannend te houden voor Mercedes, weet ik veel, maar bij andere dingen geven ze straffen waarbij ik denk: waar gaat dit over?' Russell pakte de eerste podiumplek voor Mercedes in 2024 dankzij het uitblijven van een tijdstraf. Bij een tijdstraf had teamgenoot Lewis Hamilton kunnen profiteren.

Clown Bottas

Nog hardere woorden waren er voor Valtteri Bottas. De Fin reed van 2017 tot en met 2021 bij Mercedes, voordat hij door Russell vervangen werd. Sinds hij voor Stake rijdt, zien de fans een andere kant van Bottas. Zo gaat hij geregeld uit de kleren, en nam hij recentelijk nog deel aan een fietsrace in een dinosauruspak. Verschuur heeft er weinig mee. 'Hij moet gewoon stoppen, net als Pérez. Wat hij allemaal aan het doen is, hoort niet in de Formule 1, en hij rijdt als een krant', zegt Verschuur over de nummer 20 van het kampioenschap. 'Weet je hoeveel talenten er zijn? Hij kan met Ricciardo in het circus gaan werken, twee clowns bij elkaar. Eerst hard rijden, en dan humor.'

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws