Verslag VT3 | Verstappen de snelste op ruime afstand van Ferrari's Formule 1
Formule 1

Verslag VT3 | Verstappen de snelste op ruime afstand van Ferrari's

Verslag VT3 | Verstappen de snelste op ruime afstand van Ferrari's

In een rustig verlopen derde vrije training was het Max Verstappen die de snelste tijd noteerde. De Red Bulls waren al snel op de baan, evenals verschillende andere teams. Ferrari was ook één van die teams, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede en derde tijd. Charles Leclerc kwam tot op drie tienden van Verstappen, Sainz completeerde de top drie op bijna een halve seconde van de Nederlander.

Vier teams zijn direct naar buiten, wanneer de lampen op groen gaan. Alfa Romeo, Aston Martin, Ferrari en Red Bull Racing komen gelijk met beide auto's het circuit op. Nadat de teams op de vrijdag tijdens de tweede vrije training vooral bezig zijn geweest met de bandentest voor Pirelli, wordt de derde vrije training gebruikt om direct informatie te vergaren richting de kwalificatie en de race. Later in de training deden de teams het echter rustiger aan.

Leclerc laat zich als eerste zien van de Ferrari- en Red Bull-coureurs met de snelste tijd. De Monegask noteert een lage 1.37 en Verstappen volgt op de tweede plaats op nog geen tiende. De enige die van de vier coureurs niet op de softs naar buiten ging, was Carlos Sainz, en de Spanjaard rijdt dan ook de vierde tijd. Sergio Pérez stond na één snelle ronde derde. Veel zat er niet tussen, want met Sainz op iets meer dan twee tienden waren de marges klein.

De baan werd echter al snel beter en dus was de tweede aanzet van de coureurs al een stuk beter. Verstappen klokte een 1.36,7 waarmee hij een kleine vier tienden sneller was dan Leclerc. Het was Sainz die op de mediums sneller was dan zijn teamgenoot, want de Spanjaard kon binnen twee tienden komen van de Red Bull-coureur. Pérez verbeterde zijn tijd weliswaar, maar moest beide Ferrari's voor zich dulden en stond na zijn tweede run ruim zes tienden achter zijn teamgenoot.

Opnieuw problemen voor Haas, Hamilton laat zich zien

Tijdens de eerste vrije training was het Antonio Giovinazzi die al binnen tien minuten in de sessie ervoor zorgde dat er niet meer gereden kon worden, doordat hij zijn bolide in de muur parkeerde. Een ongelukkige invalbeurt dus, maar daar hield het ongeluk niet op voor Haas. In de derde training was het Mick Schumacher die zijn aandrijving verloor en dus met een probleem de pitstraat moest opzoeken. Vooralsnog dus geen gelukkige thuisrace voor de Amerikaanse renstal.

Met iets meer dan een halfuur op de klok liet Lewis Hamilton zich ineens zien toen de baan sneller werd. Mercedes stond tot dat moment rond de tiende plaats op ruim een seconde van de top vier, maar de zevenvoudig wereldkampioen reed een sterke eerste sector, waarmee hij uiteindelijk achttien duizendsten sneller was dan de tijd die Verstappen had staan. Lang stond de Mercedes niet bovenaan, want ook Pérez wist zich te verbeteren en klom naar de snelste tijd. Een tiende was het verschil tussen hem en de Brit.

Verstappen snelste in rommelige kwalificatieruns

Met nog ruim tien minuten op de klok gaan de kwalificatieruns van start. Van de topteams is het Verstappen die als eerste een tijd noteert, en direct naar de snelste tijd gaat met een 1.36,2. Leclerc gaat als tweede, en leek lang op weg naar een betere tijd. De Monegask kende echter een matige derde sector en moet uiteindelijk een honderdste toegeven op de Nederlander, die op zijn beurt ook niet de meest ideale ronde kende, die al begon met een moment bij het aanzetten van de ronde.

Sainz kent in tegenstelling tot zijn teamgenoot een erg sterke derde sector en wint daarmee wat tijd terug, maar toch sluit hij aan op de derde plaats, op een halve tiende. Vervolgens was het de beurt aan Hamilton, maar hij sloot evenals Sainz achteraan aan in de rij en kwam terecht op P4, met een verschil van een kleine twee tienden naar de nummer één. Even leek Leclerc de snelste tijd nog over te nemen, maar ook Verstappen zette nog een keer aan en daarmee zette hij de Monegask op ruim drie tienden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws