Red Bull gaat Pérez niet helpen met teamorders: 'Denk niet dat het nodig is' Formule 1
Formule 1

Red Bull gaat Pérez niet helpen met teamorders: 'Denk niet dat het nodig is'

Red Bull gaat Pérez niet helpen met teamorders: 'Denk niet dat het nodig is'

Red Bull Racing gaat Max Verstappen geen teamorders geven om zo teamgenoot Sergio Pérez te helpen in de strijd om P2 in het kampioenschap. Dat vertelt Helmut Marko in gesprek met de Mexicaanse tak van ESPN. Volgens de Oostenrijkse topman zijn teamorders niet nodig.

Pérez heeft momenteel één punt voorsprong op Charles Leclerc. Nu Verstappen zijn tweede titel al binnen heeft, is het misschien een idee voor de Nederlander om er een 1-2 van te maken voor Red Bull. Marko is het daar niet mee eens. 'We geven geen teamorders, ik denk niet dat het nodig is', vertelt de adviseur. 'We zullen hem de best mogelijke auto geven.'

Marko veegt voorkeursbehandeling Pérez van tafel

Marko heeft er vertrouwen in dat Pérez op eigen kracht de tweede plaats kan behalen en veegt daarom een voorkeursbehandeling van tafel. 'De twee coureurs hebben dezelfde steun en het hangt van hem (Pérez, red.) af of hij tweede wordt.' Marko noemt het behalen van een 1-2 in het coureurskampioenschap essentieel. Al helemaal met oog op het feit dat dit Red Bull nog niet is gelukt in het verleden.

Met de vorm van Pérez, moet dat dit jaar wel lukken, denkt Marko. 'De vorm die hij in de laatste twee races heeft laten zien, is de beste manier om de tweede plaats in het kampioenschap te behalen, besluit de Oostenrijkse topman van Red Bull. Voor Pérez kan het dit weekend wel lastiger worden om te verdedigen tegen Leclerc. De Mexicaan heeft een gridstraf van vijf plaatsen gekregen voor het verwisselen van zijn verbrandingsmotor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws