Verstappen en Hamilton niet te vergelijken: 'Lewis heeft aangetoond de beste ooit te zijn' Formule 1
Formule 1

Verstappen en Hamilton niet te vergelijken: 'Lewis heeft aangetoond de beste ooit te zijn'

Verstappen en Hamilton niet te vergelijken: 'Lewis heeft aangetoond de beste ooit te zijn'

Sebastian Vettel denkt dat Max Verstappen en Lewis Hamilton niet met elkaar vergeleken kunnen worden. De coureurs van Red Bull Racing en Mercedes hebben beiden dominante periodes gekend, maar Vettel ziet daarin dat de rijders het op verschillende manieren aanpakken. Dat vindt de voormalig Formule 1-coureur ook zo mooi aan de sport. Al ziet Vettel wel dat Verstappen op positieve wijze zijn stijl aan het aanpassen is.

Verstappen heeft de dominante periode van Hamilton overgenomen. De Britse coureur wist tussen 2014 en 2021 zes wereldtitels te winnen, terwijl het team van Mercedes alle constructeurskampioenschappen op zijn naam wist te schrijven in die periode. In 2021 gingen Verstappen en Hamilton het gevecht met elkaar aan, en het was uiteindelijk de coureur van Red Bull die aan het langste eind trok. Sindsdien wist Verstappen nog een wereldtitel te winnen en is het volgende kampioenschap aanstaande.

Vettel, die zelf vier wereldtitels wist te winnen bij Red Bull, heeft beide coureurs van dichtbij meegemaakt. De Duitser vocht in zijn tijd bij Ferrari vaak met beide coureurs en merkt dat de twee rijders een andere aanpak hanteren. 'Het mooie is dat ze verschillend zijn. Je kunt Max niet vergelijken met Lewis. Er is geen formule, geen recept voor succes. Lewis heeft aangetoond dat hij de beste ooit is geweest', vertelt de man uit Heppenheim bij Sky Sports.

Vettel: 'Verstappen voelt zich comfortabel in oncomfortabele situaties'

Hamilton wist de records van meeste overwinningen van Michael Schumacher te verbeteren en de Mercedes-coureur heeft uiteraard ook hetzelfde aantal wereldtitels. Verstappen wist op Monza het record van Vettel uit de boeken te rijden. 'Max laat op dit moment iets zien wat nog nooit eerder is gedaan. Ik denk dat Max een geweldige coureur is, in staat om zich heel snel aan te passen, zich comfortabel te voelen in oncomfortabele situaties. Hij heeft veel geleerd en alles begrepen.'

Vettel heeft de grilligheid van Verstappen meermaals meegemaakt. Op de baan kenden de coureurs meerdere incidenten, maar Vettel merkt op dat de Red Bull-coureur een stuk geduldiger geworden is. 'Hij zal op dat gebied beter worden, zolang hij maar oplet, maar ik denk dat hij dat doet. Hij laat zich niet afleiden, hij maakt zich geen zorgen over welke sneakers hij 's ochtends moet aantrekken en is blij om te gaan racen. Dat is waar hij het meeste van houdt', aldus Vettel.

Verstappen kan dit weekend zijn elfde zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws