Verstappen en Leclerc lachen om incident: 'De debriefs waren vroeger wat gespannener' Formule 1
Formule 1

Verstappen en Leclerc lachen om incident: 'De debriefs waren vroeger wat gespannener'

Verstappen en Leclerc lachen om incident: 'De debriefs waren vroeger wat gespannener'

Max Verstappen en Charles Leclerc hebben na afloop van de Grand Prix van Las Vegas kunnen lachen om het incident in de eerste bocht. Beide rijders schoten van de baan af nadat Verstappen probeerde om Leclerc in te halen, wat uiteindelijk resulteerde in een tijdstraf van vijf seconden voor de coureur van Red Bull Racing. Deze tijdstraf had weinig gevolgen voor de drievoudig wereldkampioen, die de race op het Las Vegas Strip Circuit wist te winnen.

Verstappen wist tijdens de kwalificatie de derde tijd te rijden en daarmee was de Red Bull-coureur verzekerd van de tweede startplek. Daar was Verstappen in eerste instantie niet helemaal blij mee, aangezien dat betekende dat hij vanaf de vuile kant van de grid moest starten. De omstreden gridstraf van Carlos Sainz, die onderdelen moest vervangen na het incident met de putdeksel, zorgde ervoor dat Verstappen een plekje opschoof. Vlak voor de race werd het de Nederlander nog wat lastiger gemaakt.

Tijdens de driver parade lekte de auto waar Oscar Piastri in rondgereden werd namelijk wat olie. Hierdoor werd de vuile kant van de grid nog wat vuiler. 'Ja, die olielekkage was niet ideaal', geeft Verstappen toe in de persconferentie. 'Dat is misschien iets waar we naar moeten kijken, omdat het jammer is dat zoiets gebeurt.' De drievoudig wereldkampioen gaf aan dat hij van zijn lijn moest wijken bij de start. Toch zat de Red Bull-coureur direct naast polesitter Leclerc richting de eerste bocht.

Verstappen en Leclerc denken terug aan tijd in karting

Dat resulteerde in een hachelijk moment. Zowel Verstappen als Leclerc schoten namelijk rechtdoor, aangezien beide coureurs laat remden en Verstappen zijn auto simpelweg niet op tijd gestopt kreeg. 'Ik legde aan Charles uit wat er gebeurde en ook tijdens de nabespreking, dat doen we eigenlijk altijd. Dat was al gebruikelijk toen we nog in karts zaten. Het is leuk, vooral als je samen een leuke race en wat gevechten hebt gehad. Er is altijd wel iets om over te praten.'

Na de bespreking was de kous ook af voor Leclerc. De Monegask kan nu vooral lachen om het voorval en de eerdere momenten die de coureurs in hun carrières hebben gehad. 'Ik denk dat de debriefs die we vroeger hadden wat gespannener waren.' De rivaliteit tussen Verstappen en Leclerc was in hun kartdagen best groot. Een incident tussen beide coureurs is redelijk beroemd geworden, aangezien Verstappen boos was over het moment, terwijl Leclerc op redelijk kalme wijze en met een grappige uitspraak het incident besprak.

'Maar nu zijn we een kalmer en natuurlijk zijn we samen opgegroeid', vervolgt Leclerc. 'Ik ken Max heel, heel goed als coureur. En ja, ik wist dat hij ervoor zou gaan op dat moment.' De Ferrari-coureur geeft aan dat de Red Bull-coureur niets meer te verliezen heeft dit jaar, aangezien Verstappen beide titels al op zak heeft. Leclerc koos er dus bewust voor om de drievoudig wereldkampioen wat ruimte te geven. 'Het was leuk en daarna spraken we erover, hij legde me de situatie uit en het is prima', aldus de Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws