Van der Garde blikt vooruit op lastig weekend in Las Vegas: 'Dat wordt cruciaal' Opinie
Opinie

Van der Garde blikt vooruit op lastig weekend in Las Vegas: 'Dat wordt cruciaal'

Van der Garde blikt vooruit op lastig weekend in Las Vegas: 'Dat wordt cruciaal'

Giedo van der Garde is van mening dat het komend weekend ontzettend belangrijk zal zijn hoe snel je als coureur de limieten van de auto en het circuit weet te vinden. Dit zou in Las Vegas met de voorspelde lage temperaturen wel eens een groot voordeel kunnen zijn met het oog op de rest van het weekend. Van der Garde legt uit waarom hij dit denkt.

De F1-coureurs staat komend weekend een flinke uitdaging te wachten. Niet alleen wordt het voor de coureurs de eerste 'echte' kennismaking met het circuit in Las Vegas, maar ook zullen ze naar alle waarschijnlijkheid te maken krijgen met bijzonder lage temperaturen. Het zal vooral een uitdaging worden om de banden in het juiste werkvenster te krijgen en vervolgens te kunnen houden.

De coureurs en teams hebben nog geen data van eerdere edities om op terug te vallen, mochten ze er niet in slagen om een goede afstelling te vinden. Van der Garde denkt daarom dat het erg belangrijk zal zijn om snel een goed tempo te vinden. 'Het gaat er denk ik wel om wie het eerst op snelheid komt op zo'n circuit', zegt de autocoureur in de DRS-podcast, alvorens hij zijn opmerking toelicht. 'Hoe sneller je op tempo bent en hoe sneller je de limiet hebt gevonden, hoe eerder je natuurlijk met de setup aan de slag kan gaan. Dat wordt cruciaal voor de rijders.'

Kracht van Verstappen 

Verstappen heeft dit jaar al veelvuldig laten zien dat het hem weinig moeite kost om de limiet van de RB19 op te zoeken, maar Van der Garde haalt liever Jeddah 2021 aan. Het Formule 1-circus deed toen ook voor het eerst het circuit in Saoedi-Arabië aan en Verstappen liet daar volgens Van der Garde zien hoe snel hij zich aanpast aan nieuwe omstandigheden. 'Twee jaar geleden kwamen ze voor het eerst in Jeddah. Toen heb ik de eerste vrije training van Verstappen gezien. Dat was ongekend! Hij was in de eerste tien ronden anderhalf tot twee seconden sneller dan wie dan ook', aldus Van der Garde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws