Alfa Romeo moet aan de bak: 'We moeten progressie boeken voor betere prestaties' Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo moet aan de bak: 'We moeten progressie boeken voor betere prestaties'

Alfa Romeo moet aan de bak: 'We moeten progressie boeken voor betere prestaties'

Het team van Alfa Romeo moet aan de bak om de prestaties op de zachte banden tijdens de Formule 1-kwalificaties te verbeteren. Toch stelt het renstal, ondanks matige resultaten, dat de problemen van de Grand Prix van Monaco zijn opgelost.

Tijdens de Spaanse Grand Prix maakte de renstal veel indruk, dit resulteerde in hoge verwachtingen in Monaco. Toch liepen die verwachtingen in de soep, want Valtteri Bottas en Zhou Guanyu kwalificeerden zich als twaalfde en 20e. Tijdens de regenrace, lukte het de ervaren Bottas om de negende plek te behalen. Ondanks het goede resultaat, gaf het team toe dat ze de verkeerde weg hadden ingeslagen. De afstelling van de auto was niet goed en door gebrek aan tijd kwam men daar te laat achter om het recht te zetten. ‘In Monaco hadden we wat problemen, maar dat was anders’, aldus Xevi Pujolar, hoofd baantechniek bij Alfa Romeo tegen motorsport.com.

Ondanks resultaat zijn de problemen opgelost

Ook in Baku, die veel langzame bochten heeft, lukte het niet. Zhou en Bottas eindigden op P14 en P15. Toch waren tijdens de problemen van Monaco opgelost, dus het probleem lag ergens anders. Pujolar geeft de schuld aan de zachtste banden van Pirelli, de C5-compound, waar Alfa Romeo niet goed mee kan omgaan. Dit zou in de weg liggen bij Zhou en Bottas, waardoor ze niet alles uit de auto kunnen halen tijdens een kwalificatie. ‘We veranderden de configuratie van de auto en als je ziet op welk niveau we presteerden met Zhou, kunnen we stellen dat de problemen van Monaco verdwenen zijn.’

‘Enkele concurrenten zijn hier in staat om meer snelheid te vinden in de eerste ronde, terwijl wij het op dat moment lastiger hebben. Wij zetten meer in op de tweede push ronde. Dit is iets waar we aan moeten werken en ik denk dat we er in Q2 bij in de buurt komen. Toch moeten we meer progressie boeken. De problemen van Monaco zijn verleden tijd’, aldus Pujolar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws