Verstappen hoopt dat Pirelli-banden in 2023 zullen zorgen voor betere wegligging Formule 1
Formule 1

Verstappen hoopt dat Pirelli-banden in 2023 zullen zorgen voor betere wegligging

Verstappen hoopt dat Pirelli-banden in 2023 zullen zorgen voor betere wegligging

Max Verstappen heeft zich uitgesproken over Pirelli. De Nederlander hoopt dat de banden in 2023 zullen zorgen voor een betere wegligging. Veel coureurs hebben opgemerkt dat de nieuwe generatie voertuigen de neiging heeft tot onderstuur en een beetje traag is op de vooras. Dat was ook het geval voor Max Verstappen en Red Bull Racing. Maar het team heeft dit probleem met een paar updates weten op te lossen. De Red Bull-coureur heeft echter ook begrip voor Pirelli.

'Ik denk dat het een beetje beter is geworden', zegt de wereldkampioen tegen Formel 1.de, die grotendeels de nieuwe banden van Pirelli de schuld geeft. Sinds dit seizoen gebruikt de Formule 1 nieuwe achttien-inch banden met een lager profiel en stijvere zijwanden, wat resulteert in veranderd rijgedrag. Maar Verstappen begrijpt dat niet alles altijd kan zijn zoals het voor de coureur perfect zou zijn.

De situatie voor Pirelli vóór de grote regelwijziging was daarvoor te onduidelijk: 'Natuurlijk moet je een band meenemen en je weet niet eens hoeveel downforce we zullen hebben. En met het grotere gewicht is het moeilijk voor Pirelli om te weten wat ze konden verwachten of wat ze krijgen.'

Verstappen voelde al problemen in Bahrein

Al in Bahrein voelde Verstappen dat de auto zich in het midden van de bocht een beetje opende en naar buiten duwde. 'Dat komt waarschijnlijk door het gewicht van de auto en de structuur van de banden was niet ideaal. Maar daarom moeten we als teams dit probleem omzeilen en proberen de auto een beetje beter te laten sturen. We zijn de auto aan het verbeteren, maar er zijn nog steeds beperkingen waar we mee te maken hebben. Je moet gewoon proberen om wat meer rotatie in de auto te krijgen.'

De Nederlander hoopt echter dat Pirelli er ook aan gaat werken zodat de Italianen volgend jaar een nieuw product afleveren dat de situatie zal verhelpen. In ieder geval voor 2023 is de fabrikant van plan om een ​​nieuwe, sterkere voorband op de markt te brengen. 'Natuurlijk zouden we de bochten beter kunnen aanvallen met een sterkere voorband, maar aan de andere kant beperkt het gewicht hoeveel je kunt winnen in de langzame bochten', zei de Red Bull-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws