Domenicali ziet toegevoegde waarde in toetreden Porsche en Audi Formule 1
Formule 1

Domenicali ziet toegevoegde waarde in toetreden Porsche en Audi

Domenicali ziet toegevoegde waarde in toetreden Porsche en Audi

Formule 1-CEO Stefano Domenicali heeft aangegeven tegenover GrandPrix247.com dat hij de toegevoegde waarde ziet bij het mogelijk toetreden tot de koningsklasse van de autosport van Porsche en Audi. Volgens de Italiaan zal het toetreden van beide automerken zorgen voor meer geloofwaardigheid in de strategie voor de toekomst van de Formule 1. Ook zou het ervoor zorgen dat het makkelijker wordt om meer teams in de toekomst toe te laten tot de Formule 1.

Het toetreden van Audi en Porsche tot de Formule 1 is een lang besproken kwestie geweest, met het laatste rapport waarin wordt beweerd dat Porsche de sport zal betreden via een joint venture met Red Bull Racing waarmee ze een belang van vijftig procent in het team overnemen, terwijl Audi naar verluidt in gesprek is met Sauber over een samenwerking via Alfa Romeo. Beide bedrijven, die deel uitmaken van de Volkswagen Group, wachten ook op de afronding van de nieuwe regelgeving voor de aandrijfeenheid voor 2026 voordat ze hun vergevorderde overeenkomsten op papier zetten.

Tijdens een conference call met investeerders benadrukte Domenicali de toegevoegde waarde van het hebben van Audi en Porsche in de Formule 1. 'Het voordeel is zeker geloofwaardigheid in onze strategie voor de toekomst. Het zal de fabrikant helpen door gebruik te maken van de expertise die alleen de Formule 1 heeft om nieuwe manieren te vinden om op de markt aanwezig te zijn. Hybride energie met duurzame brandstof zal naar onze mening over de hele wereld veel effectiever kunnen zijn als we het doel van koolstofneutraliteit willen bereiken', voegde hij eraan toe.

Toetreding Audi en Porsche maakt het makkelijker om meer teams te laten toetreden

Het hebben van meer fabrikanten zal het toevoegen van meer teams in de toekomst vergemakkelijken volgens de Italiaan. 'Vanuit sportief oogpunt, hoe meer fabrikanten we hebben, hoe meer het in staat zal stellen om meer teams te hebben', legt Domenicali uit. 'Ik denk dat dat geweldig nieuws zou zijn. Laten we eens kijken hoe de situatie zal evolueren. Maar wat de beslissing ook zal zijn die de OEM's hopelijk zeer binnenkort aan de markt zullen geven, we zijn er sterk van overtuigd dat ons technologieplatform voor de toekomst het juiste is', drong hij aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws