Coulthard stipt verschil tussen Verstappen en Leclerc aan: 'Charles rijdt met een zekere angst' Formule 1
Formule 1

Coulthard stipt verschil tussen Verstappen en Leclerc aan: 'Charles rijdt met een zekere angst'

Coulthard stipt verschil tussen Verstappen en Leclerc aan: 'Charles rijdt met een zekere angst'

David Coulthard ziet een belangrijk verschil tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Volgens de voormalig Formule 1-coureur is het moeten eraf bij de coureur van Red Bull Racing na zijn wereldkampioenschap, terwijl Leclerc nog met een bepaalde angst rijdt. Hierdoor heeft Verstappen zijn fouten gedurende het jaar weten te beperken. Bovendien ziet Coulthard dat Red Bull een goed georganiseerd team is, wat de prestaties van de Nederlander mogelijk maakt.

Vorig jaar heeft Verstappen natuurlijk de wereldtitel weten te winnen. Dat heeft de coureur volgens Coulthard alleen maar goed gedaan. 'Zijn levensdoel was behaald en dat zie je dit jaar terug aan zijn rijden', zegt de Schot bij Motorsport.com. 'Is hij sneller geworden? Nee, dat denk ik niet, want hij was al heel snel. Beter dan in 2021 kan in dat opzicht bijna niet. Maar is hij meer relaxed en volwassen? Dat honderd procent.'

Leclerc doet dit jaar voor het eerst mee om de wereldtitel. Aan het begin van het seizoen leek alles goed te gaan voor de Monegask, maar sinds de Grand Prix van Australië heeft hij, samen met Ferrari, veel punten laten liggen. 'Als je naar Charles kijkt, dan zit er nog een zekere angst in zijn rijden. Dat is misschien ook wel logisch aangezien Ferrari punten heeft laten liggen die ze niet hadden moeten laten liggen. Maar die paar fouten maakt Max niet meer en die maken dus wel het verschil.'

Coulthard verklaart consistentie Red Bull

Een deel van de voorsprong van Red Bull en Verstappen is te danken aan de strategieën. Coulthard ziet dat iedereen bij de Oostenrijkse renstal weet wat er van ze verwacht wordt. 'Red Bull is een erg sterk team qua tactiek en de efficiëntie. Dat komt doordat de rollen daar heel erg duidelijk zijn verdeeld. Het is voor iedereen duidelijk wat Christian (Horner, red.) doet, wat Jonathan Wheatley doet en wat de strategen doen. Ik heb teams gezien en zelfs in teams gezeten waarin dat veel meer door elkaar liep en de verantwoordelijkheden onduidelijk waren', aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws