Verstappen geprezen: 'Het is waanzinnig om met zo iemand te werken, hij is een robot' Formule 1
Formule 1

Verstappen geprezen: 'Het is waanzinnig om met zo iemand te werken, hij is een robot'

Verstappen geprezen: 'Het is waanzinnig om met zo iemand te werken, hij is een robot'

Bij de analyse van Ziggo Sport kwamen drie uitblinkers uitgebreid ter sprake: Max Verstappen, Lewis Hamilton, en Daniel Ricciardo. De twee meervoudige wereldkampioenen eindigden zoals al zo vaak gebeurd is als eerste en tweede, terwijl Ricciardo met een zevende plek het beste resultaat van het seizoen pakte voor AlphaTauri.

Verstappen won voor de vijfde keer in zes edities tijd de Grand Prix van Mexico, en net als in veel voorgaande edities deed hij dat met een grote voorsprong op de concurrentie. Voor de rode vlag had hij zestien seconden voorsprong opgebouwd, en na de herstart liep hij opnieuw veertien seconden uit. Volledige controle dus, legt oud-coureur Robert Doornbos uit. 'Die controle zag je ook bij inhaalacties. Hij lijnt ze op, en laat de race echt naar zich toe komen, in plaats van dat hij gaat jagen', zegt de Rotterdammer.

Met zestien zeges in een seizoen is het zoeken naar superlatieven om de prestaties van Verstappen te omschrijven. 'Hij voelt dat er nog meer in zit. Hij voelt wat hij vraagt van de band, en weet dat hij nog marge heeft, maar hij gebruikt het pas als het nodig is. Hij is een robot', aldus Doornbos. 'Als Hannah Schmitz (hoofd van de strategie bij Red Bull Racing, red.) zegt: wij willen nu dat je 19,2 rijdt, dan kan hij dat. Dat is waanzinnig als je als team met zo iemand kan werken.'

Hamilton, Norris, en Ricciardo de andere sterren in Mexico

Achter de Nederlander kon ook nummer twee Hamilton op complimenten rekenen. De 38-jarige Brit liet zijn kunsten met name zien bij een inhaalactie op Charles Leclerc. 'Al zijn race-acties waren gewoon goed, met het mes tussen de tanden, zoals we hem kennen', oordeelt Doornbos. 'Eerlijk is eerlijk, ik denk dat hij de enige man is die het gevecht aan kan gaan met Max, als hij een goede auto heeft.'

Achter de twee toppers werd de opmars van Lando Norris geprezen. De 23-jarige Engelsman stoomde uit de achterhoede op tot de vijfde plek. Daarnaast kwam de prestatie van Ricciardo uitgebreid ter sprake. De Australiër heeft het op het stoeltje van Sergio Pérez gemunt, en zat op de eerste rij bij het startongelukg van de Mexicaan. 'Ricciardo ziet het gebeuren, en reed daarna ook nog een hele goede race', aldus Doornbos.

Commentator Olav Mol ziet ook dat Ricciardo het naar zijn zin heeft, nadat het bij McLaren twee jaar lang niet goed ging. 'Hij is niet gaan racen om punten te pakken, maar hij is gewoon gaan racen, en dat resulteert dan in punten. Het was fantastisch! Superknap. Het is denk ik de vrijheid om te racen. Ik denk dat hij gewoon vrij was in zijn hoofd.' De zes punten van Ricciardo, die in de slotfase nog bijna George Russell inhaalde, helpen AlphaTauri van de tiende naar de achtste plek bij de constructeurs, en kunnen zo tientallen miljoenen waard zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws