Verstappen met advies aan Leclerc: 'Gaat erom hoe je eruit komt' Formule 1
Formule 1

Verstappen met advies aan Leclerc: 'Gaat erom hoe je eruit komt'

Verstappen met advies aan Leclerc: 'Gaat erom hoe je eruit komt'

Max Verstappen kan begrijp opbrengen voor de teleurstelling van Charles Leclerc. De Monegask leek op weg naar minimaal een podiumplaats, maar moest net als in Barcelona zijn auto aan de kant zetten met motorische problemen. De Ferrari-coureur zag daardoor veel punten in rook opgaan en moet nu ook Sergio Pérez voor zich dulden in het kampioenschap. De Nederlander weet als geen ander hoe die pijn voelt.

Verstappen is nuchter zoals altijd wanneer hij door ESPN gevraagd wat hij vindt van de uitvalbeurt van zijn concurrent om het wereldkampioenschap. 'Ik zou altijd zeggen: 'Dat gebeurt", zo zegt de Nederlander. 'Dat is racen, weet je?' Verstappen denkt dus gewoon dat dit het risico van het vak is. Iets waar de wereldkampioen zelf alles over weet na de eerste races van dit seizoen.

'Het is mij overkomen, het is veel mensen in het verleden overkomen en helaas overkomt het Charles nu ook. Als ik in dezelfde situatie zou zitten zou ik ook teleurgesteld zijn, ik denk dat dat heel normaal is, maar het gaat erom hoe je eruit komt', aldus de Nederlander, die zelf ook met tegenslag te maken kreeg en aan het begin van het seizoen een bak aan punten verloor ten opzichte van Leclerc.

Teleurstelling omzetten in verbetering

Bij tegenslagen als deze gaat het er vooral om hoe je het weer omdraait, zo denkt Verstappen. 'Je kijkt altijd hoe je dingen kunt verbeteren en dat hebben wij aan het begin van het seizoen ook gedaan. Je leert ervan, je vindt het niet leuk, je bent boos, maar je draait het om. Je moet er altijd op blijven zitten, want er kan iets anders gebeuren en je moet voorkomen dat deze problemen zich voordoen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws