Verstappen verklaart opmerking Lambiase tijdens GP Azerbeidzjan Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen verklaart opmerking Lambiase tijdens GP Azerbeidzjan

Verstappen verklaart opmerking Lambiase tijdens GP Azerbeidzjan

Max Verstappen vindt het jammer dat het in Azerbeidzjan niet tot een gevecht kwam met Charles Leclerc. Red Bull Racing wisselde later naar de harde band dan haar Italiaanse concurrenten, en dat betekende dat Verstappen en Sergio Pérez tegen het einde van de race een bandenvoordeel zouden hebben ten opzichte van Leclerc. Wegens een uitvalbeurt kwam het niet tot een strijd.

'Het was interessant geweest wanneer we dat gevecht aan hadden kunnen gaan met Ferrari, maar het kwam er uiteraard niet van', laat Verstappen na afloop van de wedstrijd op Baku City Circuit optekenen bij Sky Sports F1. Leclerc viel nog voor de helft van de wedstrijd uit met motorproblemen, terwijl collega Carlos Sainz in de achtste ronde zijn F1-75 aan de kant moest zetten met hydraulische problemen.

Verstappen werd halverwege de race nog even op scherp gezet door ingenieur Gianpiero Lambiase, die de Nederlander verzocht om een bepaalde rondetijd aan te houden. Verstappen verklaart nu waarom zijn man aan de pitmuur hem benaderde: 'Wanneer je rijdt, geven ze je een rondetijd. Als je je goed en comfortabel voelt, kan je die tijd gewoon aanhouden.'

Verstappen over uitvalbeurt Ferrari

Verstappen zag twee Ferrari's wegvallen in Baku, waardoor hij zijn voorsprong in de titelstrijd wist te vergroten, en Red Bull uitliep in het constructeurskampioenschap. 'Het gaat erom dat je altijd punten scoort. Of je ze nou vergooit middels een crash of vanwege betrouwbaarheidsproblemen, je vertrekt met nul punten. Dat hadden wij aan het begin van het jaar en daar hebben we van geleerd', stelt hij tevreden.

'Er ligt nog een flink seizoen voor ons, dus laten we niet op de zaken vooruitlopen. Vandaag ging het in ieder geval erg goed', concludeert hij. Eerder wilde hij ook niet dieper ingaan op wat de zege in Azerbeidzjan te betekenen heeft voor de eerstvolgende wedstrijd in Canada. Verstappen blijft met beide benen op de grond staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws