Verstappen met knipoog richting idee van Norris naar Red Bull: 'Langlopend McLaren-contract was niet handig!' Formule 1
Formule 1

Verstappen met knipoog richting idee van Norris naar Red Bull: 'Langlopend McLaren-contract was niet handig!'

Verstappen met knipoog richting idee van Norris naar Red Bull: 'Langlopend McLaren-contract was niet handig!'

Max Verstappen zou het niet erg vinden om Lando Norris als teamgenoot te krijgen. De Nederlander geeft met een knipoog aan dat het langlopende contract van Norris met McLaren wellicht niet het meest verstandige plan was, en trapt vervolgens wat lol met de McLaren-coureur. Volgens Verstappen zou het wel interessant zijn als de twee heren bij elkaar in een team komen.

De laatste paar weken staat het contract van Sergio Pérez ter discussie, met name nadat Helmut Marko had aangegeven dat niks zeker lijkt te zijn. Hoe dan ook kwam de Oostenrijker terug op zijn woorden en liet hij weten dat Pérez in 2024 'gewoon Red Bull-coureur is'. Dat betekent dat Verstappen voorlopig dus geen nieuw gezicht naast zich zou krijgen, maar hij zou een samenwerking met Norris wel zien zitten. 'Hij heeft een aantal jaren geleden een langlopend contract met McLaren getekend, dat was misschien niet heel handig!', lacht Verstappen bij de Nederlandse tak van Motorsport.com.

'We hebben een goede relatie en ik ken hem erg goed. Ik weet dat hij één van de beste rijders op de huidige grid is, en daardoor zou het best wel interessant zijn om ooit samen in een team te komen. Dat is voor nu natuurlijk niet mogelijk', licht de Nederlander toe. Pérez en Verstappen blijven dus duo van de Oostenrijkse renstal, net als Mercedes haar coureurs heeft verlengd tot het einde van 2025. Het duurde even voordat er een overeenkomst kwam tussen Lewis Hamilton en de Duitse renstal, maar het is toch gelukt. 'Ik denk dat het inderdaad goed is voor de sport', reageert Verstappen. 'En voor hemzelf en Mercedes. Ze werken al zo lang samen, dan is het mooi om samen verder te gaan.'

Verstappen heeft nog steeds Le Mans-ambities: 'Maar combineren gaat niet mogelijk zijn'

Twee jaar langer Hamilton in de sport doet sommigen afvragen of hij ooit nog weer kan strijden met Verstappen. Vanwege de huidige moeilijkheden bij Mercedes is dat momenteel niet mogelijk. 'Daarvoor moeten we eerst zien wat er bij de teams gaat gebeuren en hoe iedereen volgend jaar presteert', denkt Verstappen. Volgend jaar mag Hamilton 39 kaarsjes uitblazen en betekent zijn nieuwe deal dat hij op zijn veertigste ook nog zal racen in de Formule 1. Verstappen heeft eerder aangegeven dat hij dat waarschijnlijk niet zal doen, want hij heeft nog andere plannen.

De tweevoudig wereldkampioen wil nog graag de 24 uur van Le Mans rijden. Is er een mogelijkheid dat hij de Formule 1 en de Le Mans kan combineren? 'Nee, niet echt', denkt Verstappen. 'Ik denk ook niet dat ik dat moet willen. Je kan je dan niet volledig concentreren op één ding. Als je dingen gaat combineren, kan je eigenlijk maar één race doen, en dan is de voorbereiding niet optimaal', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws