Verstappen ontkent, maar Kravitz houdt vol: 'Mercedes moet nog steeds op hem wachten' Formule 1
Formule 1

Verstappen ontkent, maar Kravitz houdt vol: 'Mercedes moet nog steeds op hem wachten'

Verstappen ontkent, maar Kravitz houdt vol: 'Mercedes moet nog steeds op hem wachten'

Hoewel Max Verstappen heeft aangegeven dat hij niet van plan is Red Bull Racing te verlaten, weerhoudt dat de media er niet van om vast te houden aan de geruchten over een overstap naar Mercedes. Ted Kravitz sluit die overstap toch niet helemaal uit, maar voorziet daarbij wel een probleem. ‘Dan is er geen ruimte meer’, zegt hij over de situatie in Ted’s Race Notebook.

Mercedes weet al sinds begin dit jaar dat ze een leeg stoeltje hebben naast George Russell, maar ze hebben nog geen vervanger aangewezen. Volgens Kravitz is dit omdat ze toch nog wachten op de regerend wereldkampioen. ‘Mercedes moet nog steeds wachten op wat Verstappen doet. Dat is het ding met Mercedes’, zegt de Brit over de situatie. Hij voorziet echter een probleem, mocht de Nederlander toch onverwachts overstappen naar de Zilverpijlen. ‘Als Verstappen voor Mercedes wil rijden, want ze hebben naar verwachting straks in 2026 een goede power unit, dan is er geen ruimte meer voor Andrea Kimi Antonelli, indien ze Russell ook willen houden.’

Mercedes moet knopen doorhakken

Er zit voorlopig niets anders op dan wachten op een beslissing van de drievoudig wereldkampioen. ‘Mercedes moet dus wachten tot Verstappen beslist of hij Red Bull wil verlaten voor het einde van zijn contract’, geeft Kravitz aan. Het huidige contract van Verstappen loopt tot en met 2028 en de Nederlander lijkt voorlopig niet van plan te zijn de Oostenrijkse renstal nog voor dat jaar te verlaten. Toch lijkt de verslaggever van Sky Sports er zeker van te zijn dat Verstappen een eventuele overstap als mogelijkheid ziet. Bovendien zou Mercedes de vertrekkende wereldkampioen graag vervangen door een andere wereldkampioen. ‘Max is de sleutel’, zegt Kravitz daarover.

‘Mercedes kan geen beslissing treffen over Antonelli tot ze weten of Verstappen het team wil komen versterken vanaf 2026’, benadrukt de Brit. ‘Dan hebben ze dus drie coureurs waarvan ze er eentje enorm teleur moeten stellen’, zegt hij over een scenario waarin Verstappen wel overstapt naar Mercedes en de Duitse renstal dus een knoop zal moeten doorhakken. Kravitz ziet hier echter wel een oplossing voor die al vaker door analisten is benoemd. ‘Misschien is het beter als ze Antonelli eerst een paar jaar in de Williams zetten en Verstappen en Russell naast elkaar in de Mercedes zetten’, stelt hij voor. Hoe onwaarschijnlijk dat coureursduo ook lijkt, de man van Sky Sports ziet het zeker zitten. ‘Dat zou een goede line-up zijn.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws